Dead Rising: Endgame (2016)

50%
Pokračování akčního hororu, které je takové očekávaně průměrné.

Dead Rising: Endgame

USA, 2016, 96 minut

 

Režie: Pat Williams

Scénář: Tim Carter a Michael Ferris

Hrají:

Jesse Metcalfe (Chase Carter)

Marie Avgeropoulos (Sandra Lowe)

Ian Tracey (Hancock)

Keegan Connor Tracy (Jordan)

 

Jak už název celkem napovídá, jedná se o pokračování snímku „Povstání mrtvých: Strážní věž“, který šel ven jen o rok dříve než toto pokračování. Původní film se zaměřil především na akci a relativně i na humor, takže z toho vzniklo celkem koukatelné béčko, které jste mohli sledovat od začátku do konce, aniž byste měli pocit, že je to ztracený čas. Jak je na tom pokračování?

Hlavně správnou partu mít!

Snímek „Dead Rising: Endgame“ je na tom velmi podobně jako původní film, jede se ve velmi obdobném duchu, jen místy máte pocit, že už to není tak příjemně odlehčené jako jednička. A to je docela škoda, protože už je to jen další zombie příběh, který se místy snaží být až trochu moc vážný. Tohle by mělo být dál odlehčené béčko, které se vážně vůbec nebere.

A nebát se.

Děj filmu „Dead Rising: Endgame“ se odehrává dva roky po událostech prvního snímku. Mnoho se toho nezměnilo. Svět je pořád místo, kde jsou zombies, a Chase Carter (Jesse Metcalfe) je dál reportérem, jenž se snaží o to, aby alespoň ty zbytky civilizace nějakým způsobem fungovaly. Jenže jak to tak vypadá, i v krizi jsou zde organizace, které zde nejsou ku prospěchu druhým.

Sem tam dát pořádnou ránu.

Chase Carter – nevím z jakého důvodu – je prostě jedinou nadějí lidstva na to, že je vláda všechny nezničí, protože je to ona, kdo podporuje organizaci, která si jede svou vlastní apokalypsu a je jí jedno, kdo bude trpět. Chase má k sobě tým, který dodá fakta a také nějakou pořádnou akci. Akce je rozhodně to, co drží snímek stále nad vodou a díky čemuž má dobré tempo. Hodina a půl je navíc tak akorát.

A po boku mít hezkou holku.

S americkým snímkem „Dead Rising: Endgame“ dostanete tak nějak klasické pokračování akčního hororu. Snaha vrátit zaběhnutou postavu, dodat tomu trochu grády (to se myslím nějak extra nepodařilo), ale hlavně pokračovat v akční podívané. To se povedlo, jen už to není originální a nemá to takový drive jako první díl. Na ten průměr to ale stačí, na chvíli vás to zabavit dokáže.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (zombie, survival)


Přidat komentář