Dead Shadows (2012)

60%
Město se mění v peklo.

Dead Shadows

Francie, 2012, 75 minut

 

Režie: David Cholewa

Scénář: Vincent Julé, Sean Whitley

Hrají: Fabian Wolfrom, Blandine Papillon, John Fallon

 

Už odpradávna se lidé dívali směrem k nebi, přemýšleli o tom, co se tam asi skrývá. Teď už o tom máme celkem jasnou představu, i když ani tak jsme doposud neodhalili všechna tajemství vesmíru, ale co to muselo být pro lidi, kteří netušili, jak je vesmír rozlehlý, když se na nebi náhle objevilo něco, co po něm přelétalo a vypadalo to, že to celé hoří. To muselo v lidech zasévat strach.

Divná ruka.

V současné době už nemáme s pochopením komet problém, jednoduše je to úkaz, který existuje, je jednoznačně vysvětlitelný a nemusíme s ním spojovat nic hrůzného. Ve francouzském filmu „Dead Shadows“ se vrátili k pověrčivosti a rozhodli se, že nám budou prezentovat takovou událost, kdy rozhodně nejde říct, že by tahle kometa nepřinášela nic zlého.

Divné prostředí.

Chris (Fabian Wolfrom) je mladý muž, který si před jedenácti lety vytrpěl svoje. Zrovna kolem prolétávala kometa, když jeho rodiče zemřeli. Z toho by byl jeden nesvůj, kdyby měla nad Paříží prolétat další kometa. Ale Chris je docela v pohodě. Vlastně o nic nejde. Jak jsem psal výše, je to přece jenom kus kamene, který letí vesmírem nic jiného za tím není třeba hledat.

Fakt divná ruka.

Jenže právě ve chvíli, kdy kometa prolétává nad Paříží, začínají se nejen v Chrisově okolí dít celkem divné věci. Lidé se začínají měnit. Nejprve to vypadá jen na změny psychické, kdy jsou všichni nějací agresivní, ale následně zji3ťujeme, že ty změny jsou mnohem patrnější i na první pohled. A některé nápady, které se zde objevují, jsou skutečně pořádně drsné. Film „Dead Shadows“ dovede překvapit svou explicitností.

Fakt velký pavouk.

Francouzský horor „Dead Shadows“ se nejprve tváří jako trochu atmosférický film, ale pak najednou přepne do pořádně explicitní roviny a musím říct, že se mi to díky tomu velmi líbilo. Je tu ale jeden problém, který celkový dojem docela zásadně kazí. To je skutečnost, že triky jsou zde dělané počítačově a vypadají postě zle. Pokud se přes to ale přenesete, dostanete pořádně drsnou nálož.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (příšery, survival)


Přidat komentář