Dead Story (2017)

20%
K domu, kam se nastěhovali, se váže temná historie. Jak... nečekané!

Dead Story

USA, 2017, 81 minut

 

Režie: Suneel Tripuraneni

Scénář: Bruce W. Durbin a Suneel Tripuraneni

Hrají:

Kelsey Deanne (Anne Harris)

Chase Austin (Harold Harris)

 

Asi každý mladý člověk, který chce mít rodinu, sní o tom, že se přestěhuje do něčeho vlastního. Mnoho mladých pak sní o tom, že se přestěhují do vlastního domečku. A tuhle potřebu využívají autoři hororů, aby na takovém základě točili různé horory, ať už duchařské, slashery, torture thrillery, anebo cokoli podobného, co je možné na nově se nastěhovanou rodinu nebo pár navalit.

 Pěknej ksicht.

Anne a Harold Harrisovi (Kelsey Deanne a Chase Austin) jsou manželé, který se poštěstilo to, že se mohou přestěhovat do vysněného domu. Jsou natěšení, jsou z toho odvázaní, akorát netuší, že z toho budou docela v prdeli, protože ten dům není takový, jaký se na první pohled zdá. Anebo nebude problém v domě, ale v jednom z nich? Ano, takové klasické dilema, na něž je potřeba odpovědět.

 To si ho musím vyfotit.

Anne a Harold se přestěhují a od té chvíle se začínají dít divné věci. Aby toho nebylo málo, tak ty divné věci se dějí hlavně Anne, takže nejde jen o to, že je tu nějaký strašidelný dům, ale jde i o to, že tu je žena, které nebude její manžel věřit a jejich vztah se postupně začne rozpadat, jak už tomu tak u podobných filmů bývá. Ano, tady skutečně mnoho originality nenajdete.

 Asi něco spadlo na zem.

Snímek „Dead Story“ hraje na celkem klasické hororové prvky. On už název napovídá, že tu bude nějaký celkem temný příběh, který bude s domem spojený. Ano, ten příběh tu vypráví sousedi, kteří jsou klasicky vřelí. A pak už je to snaha o jednu děsivou scénu za druhou, což v případě tohoto snímku bohužel znamená, že je tu vlastně skoro pořád tma, něco se ve tmě hýbe a nejspíš na vás vyskočí nějaký obličej.

 A ještě jeden ksicht.

Horor „Dead Story“ je snímek pro nenáročné, pro někoho, kdo nečeká dobrý horor, pro někoho, kdo se vlastně u hororu nechce bát a ani bavit. Tohle je přesně snímek „Dead Story“, který na sebe vrší hororové scény, jež by měly děsit, ony jsou tak koncipované, ale díky špatné režii a celkové neschopnosti jen vyznívají jako zatemněná bezradnost, kde se nic zajímavého nestane.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář