Dead West (2016)

20%
To west je vlastně jenom v názvu. Hororový western v tom nehledejte.

Dead West

USA, 2016, 115 minut

 

Režie: Jeff Ferrell

Scénář: Jeff Ferrell

Hrají:

Jeffrey Arrington (Tony)

Atrain  Atrain (Lo-Lo)

Jerry Bell Jr. (Kronkite)

Thomas Brophy (Reverend Elvis)

 

Nechápu jednu věc. Když je autor nepříliš zdatný, respektive nemá toho ve filmování moc za sebou a očividně ještě nezaujal příliš velké publikum, jež by ho obdivovalo, opravdu půjde cestou téměř dvouhodinového filmu? Koho si myslí, že tím zaujme? A opravdu si o sobě myslí, že je natolik schopný, že by mohl dvouhodinový film ustát se ctí? Jeff Ferrell zkouškou neprošel.

Čekal jsem víc western.

Ne každý je takový experimentátor jako Andy Warhol nebo Béla Tarr, kteří byli schopni natočit několikahodinové filmy, v Andyho případě skutečně velmi experimentální, až bizarní. Jeff Ferrell v tomhle směru byl ještě celkem střídmý a vzal si jen ty dvě hodiny, ale v jeho případě je to prostě moc. Nemá příběh, jímž by zaujal, nemá postavy, s nimiž by diváka strhnul.

Asi kvůli plakátu.

Hlavní dějovou linku je možné shrnout celkem jednoduše – sériový vrah cestuje státy, aby našel tu pravou lásku. Na jednu stranu možná trochu blbost, na stranu druhou by se z toho dala udělat celkem temná romance. To by ale Jeff Ferrell musel mít jednotlivé epizody na vrahově cestě, které budou celkem zajímavé. Bohužel nic takového se mu nepodařilo napsat a bohužel ani natočit.

Ani ten vrah není extra zajímavý.

Jednotlivé zastávky na vrahově cestě jsou vlastně o tom, jestli jednotlivé ženy, jež potkává, mohou být tou jeho vysněnou, anebo skončí jen jako jeho další zářez. Kdyby alespoň to zabíjení stálo za to. I v tomhle ohledu je snímek „Dead West“ ale celkem nuda. A to ani nemluvím o tom, že stylizace do westernu je skutečně jen v plakátu a názvu tohoto podprůměrného filmu.

Ale zabíjí se docela dost.

Americký snímek „Dead West“ v sobě sice má hororové prvky, ale v konečném důsledku se jedná hlavně o kriminální road movie, kde ani tak moc nejde o psychiku titulního vrahouna, ale prostě o to, koho ještě odkrágluje. Jen je velká škoda, že ani na zabíjení si tvůrci nedali moc záležet a prostě to celé tak nějak odflákli. Z hororového, westernového a ani kriminálního hlediska se tenhle film moc nepovedl.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář