Death Screams (1982)

40%
Tyhle skřeky umírajících nikdo moc slyšet nebude.

Death Screams

USA, 1982, 88 minut

 

Režie: David Nelson

Scénář: Paul C. Elliott

Hrají:

Susan Kiger (Lily Carpenter)

Martin Tucker (Neil Marshall)

William T. Hicks (Šerif Avery)

Jennifer Chase (Ramona)

 

Snímek „Death Screams“ se svezl na vlně úspěchu slasherů v 80. letech, ale asi to nebude film, který byste nějak moc dobře znali, a to i přesto, že je ve světě známý i pod alternativním názvem „House of Death“. Je to prostě jen jeden z těch filmů, které se ani nesnažily nic moc předvést. Autoři prostě jen vzali klasické schéma teen vyvražďovaček a nic moc do toho nepřidali.

V moc dobré kvalitě se snímek nezachoval.

Skupina mladých lidí je postupně – velmi pomalým tempem, protože až na konci se to trochu zvrtne – zabíjena neznámým vrahem, a to navíc ještě ve spojitosti s místní poutí, která má ve městečku svoje místo. Mladí jdou na pout a někdo je u toho sejme. A snaží se být celkem vynalézavý, dokonce dojde i na luk a šípy, ale provedení jednotlivých vražd je bohužel celkem tragické.

Hezké oblečení.

Snímek „Death Screams“ nesází na to, že by byl nějaký originální, nesnaží se o to, aby zaujal svou zápletkou, prostě jede tak nějak to, co se od slasherů očekávalo a očekává. Postupné zabíjení jednotlivých postav s tím že nevíte, kdo je vrahem, ale v tomhle případě se ukázalo, že zde není žádná invence, a nakonec nefunguje ani ono „tajemství“, kdo je vlastně vrahem. Asi to uhodnete celkem brzy.

A zase celkem tma.

V ději najdete jen klasická pravidla, která jsou pro slasher dána, takže je zde někdo, komu bylo ubližováno, aby se nakonec mstil. Nic převratného, pročež je zápletka celkem průhledná a vám velmi brzy dojde, kdo je vrah, což je blbé, když se film tváří, že tohle odhalení mělo být překvapivé a takovou tou třešinkou na dortu. Ale na to tvůrci prostě neměli dost schopností.

Nápaditá, ale nepovedená scéna.

Americký slasher „Death Screams“ je celkem právem zapadlý horor, protože na něm není nic, co byste již neviděli a co byste neviděli především v lepší podobě. Nejsmutnější je ale skutečnost, že zde není vlastně ani jedna pořádně povedená scéna zabití. S lukem to byl dobrý nápad, ale i to je nakonec provedené tak nějak fušersky a bez nápadu. I proto vás tenhle horor nejspíš mine.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (slasher, vrazi)


Přidat komentář