Deb a noc oživlých mrtvol (2015)

60%
Ne až tak špatná zombie komedie.

Deb a noc oživlých mrtvol

Night of the Living Deb

USA, 2015, 85 minut

 

Režie: Kyle Rankin

Scénář: Andy Selsor

Hrají:

Maria Thayer (Deb Clarington)

Michael Cassidy (Ryan Waverly)

Julie Brister (Ruby)

Syd Wilder (Stacy)

 

Když už se točí nějaký zombie film, mnohdy je to proto, aby se diváci bavili. A to je přesně případ snímku „Deb a noc oživlých mrtvol“, kde v anglickém názvu je ještě o něco patrnější, že tohle by měla být především parodie na klasický zombie film, anebo minimálně komedie, která nebere zombie žánr až tak vážně. S těmito očekáváními do filmu jdete a přesně tato očekávání snímek naplní. Alespoň do určité míry.

 Hlavně utíkat!

Snímek „Deb a noc oživlých mrtvol“ nezačíná nějakým velkým objevem. Sledujeme Deb a Ryana, kteří jsou celkem normální lidé. Ona jede po ulici, on si jde koupit kávu. Prostě normální den, který se nezdá ničím nevybočovat. Alespoň do chvíle, kdy si všimnou, že kolem pobíhá trochu moc divných lidí, kteří jsou zakrvácení a mají chuť na maso jiných lidí. To už opak není moc normální den.

 I rozpadlá židle je dobrá zbraň.

Deb a Ryan se snaží o to, aby přežili ve světě zombie. Klasické východisko, které je kořeněno jedině tím humorem. Nebo tak to alespoň vypadá na první pohled. Herci zde mají takový správný suchý humor, takže nedochází k nějakému zbytečnému přehrávání, navíc jsou celkem sympatičtí, takže vás Maria Thayer a Michael Cassidy zdárně dovedou až do samotného konce.

 Vypadnou? Nevypadnou? To je ta otázka!

S tím, jak se snímek blíží konci, měl jsem větší a větší pocit, že to je skutečně něco, co je docela zábavné. Graduje celý film a v závěru je asi to nejlepší, co ve snímku najdete. Tvůrci si zde dělají srandu ze zažitých klišé, bourají i nějaký ten mýtus a sem tam vás skutečně dovedou rozesmát. „Deb a noc oživlých mrtvol“ není třeskutou komedií, ale je dobrou komedií.

 Co si na mě otevíráš hubu?!

„Deb a noc oživlých mrtvol“ vás může zaujmout anebo vás nechá chladnými. Určitě to není něco jako „Soumrak mrtvých“, tak dobré to prostě není. Ale jsou zde scény, které jsou povedené. Snímek nejlépe funguje ve scénách, kdy si dělá srandu z žánru samotného. Tam je dobrý a hezky kritický. Sám však poukazuje na určitý nešvar zombie filmů – některé scény jsou jako přes kopírák a čiší z toho vyčpělost.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (zombie, komedie)


Přidat komentář