Demented (1980)

50%
Z hromadného znásilnění se oběť klidně může zbláznit.

Demented

USA, 1980, 87 minut

 

Režie: Arthur Jeffreys

Scénář: Alex Rebar

Hrají:

Sallee Young (Linda Rodgers)

Harry Reems (Matt Rodgers)

Deborah Alter (Annie)

Kathryn Clayton (Carol)

 

„Demented“ je snímek, který vás na jednu stranu může překvapit, na stranu druhou pro vás může být zklamáním. Ze začátku to vypadá, že to bude docela dobrý revenge movie, ale to se postupně ukáže jako ne úplně pravda. Spíše se jedná o psychologický snímek. Stejně tak budete mít ze začátku pocit, že by to mohlo být docela odvážné, ale ukáže se, že ta erotika je přece jen spíše soft ražení.

 Ne, raději se ani nesvlíkej...

Jako erotický film se snímek „Demented“ nabízí třeba proto, že zde hraje Harry Reems, kterého přece jen s erotickými a porno filmy budete mít spojeného. Na nahotu dojde, je místy docela pěkná, ale vyloženě extrémní film není. V násilí se mu ta extrémnost daří přece jen o trochu více, což je docela fajn. Ale ani v tomto ohledu to není skvělé a docela se na něco drsnějšího načekáte.

 No, bylo to fakt hrozný.

Film „Demented“ se totiž primárně točí kolem psychických následků znásilnění. Linda (Sallee Young) je hned na začátku, v možná až moc krátké scéně, znásilněna čtyřmi muži. Je jasné, že si z takové události ponese traumata a ona se s nimi nedokáže srovnat. A to přesto, že se jí manžel snaží dávat co nejlepší péči. I když on očividně o něco raději pečuje o svou milenku.

 Třeba si z něj chce jen vystřelit.

Linda se začíná stále více a více sypat, ale sama neví, jestli to, co vidí, je skutečné, či nikoli. Některé události opravdu vypadají jako sen, halucinace, ale na druhou stranu jsou zde další, které se jeví až moc reálné. Divák v tom má jasno, snímek zase tak tajemný není, ale na Lindu je to relativně dobrá hra, kterou nekazí ani ne až tak skvělé herecké výkony. Navíc snímku se daří relativně obstojně gradovat.

 Jo, vystřelila si.

„Demented“ není film, který vyloženě nadchne po stránce revenge a nenadchne vyloženě ani po stránce erotiky, ale v obou případech má docela dobrý náběh. Jen to není ani jednou dotaženo do konce, a tak jste nakonec rádi, že se zde v poslední části objeví nějaká ta docela drsná drastická scéna, která ale byla nutná pro to, jak se postava Lindy během celé doby vyvíjela.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy (mučení)


Přidat komentář