Demon House (2018)

40%
Prostě klasické mockumentary, ale celkem dobře natočené.

Demon House

USA, 2018, 111 minut

 

Režie: Zak Bagans

Scénář: Zak Bagans

Hrají:

Adam Ahlbrandt

Zak Bagans

Matthew Mourgides

Barry Taff

 

Už jsem se toho asi dost napsal o tom, že found footage a mockumentary snímky nejsou těmi, které bych měl nějak rád, především proto, že pokud vidíte jeden, už je vám jasné, jaké budou ty ostatní, protože se v mnoha ohledech skutečně nebudou lišit. A nejinak je tomu i v případě filmu „Demon House“. Už od prvního momentu je jasné, jak tohle celé dopadne. A není to nic originálního.

Jeden záběr v noci.

Tvůrci se nijak netají skutečností, že jejich inspirací byl dům v Amityville, který je zde dokonce zmíněn. Demon House, který je v titulu uveden, by měl být vlastně dalším domem v Amityville, akorát se nachází úplně někde jinde A ten dům koupil hlavní hrdina filmu „Demon House“, kterým je Zak Bagans, jenž je režisérem, scenáristou i hlavním představitelem.

Jeden ve dne.

Díky tomu je snímek „Demon House“ koncipován jako mockumentary, kdy se Zak nastěhuje do domu a zjišťuje, jaká je zde minulost, co se zde stalo a jestli je zde skutečně nějaká paranormální aktivita, jak její předchozí majitelé tvrdí. Asi je jasné, že jeho tým bude postupně odhalovat, že to přece jen nebyl vtip a že se zde opravdu děje něco, co by jim samotným mohlo být nebezpečné.

Něco u schodů.

Nemám mockumentary rád, ale vlastně se mi docela líbilo, že tvůrci vzali formu vážně a opravdu natáčejí dokument. Jsou zde i prvky které mě překvapily, jako třeba skutečnost, že se Bagans dostal do konfliktu s producenty v Hollywoodu, kteří chtěli o domu také natočit vlastní film. Je vidět, že Bagans o ději trochu přemýšlel a snažil se ho dát di maximálních souvislostí. To oceňuji.

Něco v chodbě.

Americký snímek „Demon House“ rozhodně není něčím, co by mě dokázalo oslnit, ale s malým štábem a celkově pár lidmi dokázal Zak Bagans natočit mockumentary, které mě rozhodně nedokázalo naštvat, což se těmhle filmům většinou daří. Je to promyšlené, je to levné, je to předvídatelné, ale je to snesitelné, což mi v tomhle případě stačilo skoro na průměr.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (duchové, found footage)


Přidat komentář