Vražedný aerobic (1987)

70%
"Vražedný aerobic" - to prostě musí být dobré.

Vražedný aerobic

Killer Workout

USA, 1987, 85 minut

 

Režie: David A. Prior

Scénář: David A. Prior

Hrají:

Marcia Karr (Rhonda Johnson)

David Campbell (Detektiv Morgan)

Fritz Matthews (Jimmy Hallik)

Ted Prior (Chuck Dawson)

 

U některých filmů mám prostě pocit, že se mi budou líbit, jenom co uvidím jejich název. A tak sem to měl se snímkem „Vražedný aerobic“, který je známý jako „Killer Workout“ anebo ještě jako „Aerobicide“, což mi přijde skoro geniální. Ale ani ten český není špatný a dá vám jasně tušit, o co tady půjde, kde se bude vraždit a jakou to bude mít atmosféru, protože je jasné, že tohle se nebude brát tak vážně.

A cvičíme!

Snímek „Vražedný aerobic“ skutečně není vážným hororem, i když zde rozhodně najdete pořádně drsné scény, které nemají ani špetku humoru. Ale „Vražedný aerobic“ není prvoplánově komedií, jen má v sobě celou dobu nadhled, díky kterému se nebere tak vážně. A to je moc dobře. Sluší mu to, a pokud máte osmdesátkovou odlehčenou podávanou rádi, budete se bavit.

Že pořád nosí mikiny...

Jasně, že se tohle bude odehrávat v jednom fitku, kde mladé ženy v pořádné upnutých trikotech, které mnohdy spíše připomínají plavky, cvičí a pohybují se způsobem, který připomíná předehru porna, nebo rovnou nějaké soft video, což je rozhodně něco, na co se docela dobře kouká, alespoň tedy mužské mu publiku. Ale nejde jen o cvičení, jde i o to, co se děje v šatnách.

Ten film byl trochu úchylný, ale to aerobic taky.

V šatnách někdo zabíjí. Snímek „Vražedný aerobic“ má dostatečně bizarní způsoby zabíjení, má celkem dobré, i když ne skvělé triky, má krásné holky a tajemství v tom, kdo je vrah, nemluvě o hlavní hrdince, která má také tajemství. A jak se nakonec ukáže, scénář tohoto filmu je chytřejší, než by se na první pohled zdálo. Není geniální, ale je rozhodně dost dobrý na takové béčko.

I na rvačku dojde.

Jsem si jistý, že se většinou najdou diváci, kterým se snímek „Vražedný aerobic“ nebude moc líbit. A asi jim to nebude mít ani za zlé, ale mě to jako osmdesátkový horor sedlo, je to relativně přímočaré, dějově jednoduché, i když je zde odhalení na konci. Všechno to do sebe nějak logicky sedne, ale pak je zde ještě skvělá hudba, která celý film provází, a ta mě teprve dostala.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (slasher, béčka, vrazi)


Přidat komentář