Detenute violente (1984)

15%
Téměř obnažené anebo úplně nahé ženy ve vězení? Ne, není to až taková zábava.

Detenute violente

Itálie, 1984, 90 minut

 

Režie: Gianni Siragusa

Scénář: Sergio Garrone

Hrají:

Ajita Wilson (Eureka Thompson)

Rita Silva (Warden Landers)

Linda Jones (Julia Rogers)

Alessandro Freyberger (Vězeňský dozorce)

 

Mělo by se vyzkoušet všechno, a tak jsem se rozhodl, že bych měl zkusit i nějaké to italské sexploitation, tedy žánr trochu méně smysluplný. Vlastně jediný smysl je v tom, že se zde ženy ukazují v pozicích, které očividně uspokojují dominantní muže. To znamená, že chlap je zde ten, kdo si může se ženami dělat, co chce, a pokud ne, tak se aspoň může dívat na to, co se se ženami děje a co s nimi případně dělají i jiné ženy. Tak je tomu i v italském snímku „Detenute violente“, který je uváděn také jako „Hell Penitentiary“.

Jsem dost sexy?

„Detenute violente“, jak především jeho anglický název napovídá, je snímek, který se odehrává ve vězení, kde jsou ženy uvězněny za různé činy. Na tom, jaké to jsou činy, ani moc nesejde, protože důležitější je, že ty ženy jsou zde mučeny, mají spolu sex nebo se po sobě alespoň válí a všechny zde chodí bez podprsenky a leží v sexy pózách, i když jsou zrovna po mučení. Neskutečně sexistický žánr, u kterého jsem si ověřil, že mi to nic moc neříká. Tohle jsou opravdu snímky, kterým jde jen o jedno.

I tohle se líbí...

Abych zase filmu nekřivdil a netvrdil, že je to jen o tom, že jsou zde obnažené ženy, anebo alespoň ženy poodhalené, musím „Detenute violente“ přiznat, že má nějaký základní příběh. Hned na začátku jsme svědky sexu – tak takhle se to dělá! –, ale ten je jen pro seznámení se dvěma postavami, které mají rychle zemřít. Sestra zabité si nemyslí, že šlo jen o náhodu, já ani nejsem schopen pochopit, jak by si někdo mohl myslet, že to náhoda byla. Budiž. Právě Julie, sestra mrtvé, je hlavní hrdinkou, která hledá odpovědi ve vězení.

Hlavně žádné ploché hrudníky.

Logika filmu není nijak komplikovaná, respektive nesnaží se být náročnou, ale prostě si jede podle svého. Scény se sem hází na sebe bez ladu a skladu, nějaká základní návaznost zde sice je, ale stejně budete mít místy pocit, že sledujete několik různých filmů. V jednu chvíli je film hnusný, ve druhé se najednou snaží být romantický, pak je to naprosto o ničem. Trikově je to hodně špatné. Italové se tentokrát nijak moc nepředvádí a je to skoro na škodu. Těch ňader a bobrů zde však uvidíte dost.

Až příliš mnoho oblečení.

I když se „Detenute violente“ snaží o nějaký ten příběh, ani vás moc nebude bavit ho sledovat. Dokonce i ty erotické scény jsou neskutečně sterilní a označení jako soft porno je hodně přehnané. Nemluvě pak o tom, když přijde na mučení, které je prostě špatně provedené. Ani ten efekt se nedostaví, když už nic jiného. Tohle rozhodně není styl, který by mi seděl a který bych chtěl někdy vidět znovu. Jsem ale přesvědčen o tom, že se mi něco podobného zase někdy do hledáčku dostane. Aspoň člověk vidí, jak široký hororový žánr je. A já rád představuji i tyhle podivnosti.

 

Hodnocení: 15 %

Hororové filmy (béčka, mučení)


Přidat komentář