Diablo II: Lord of Destruction

90%
"Diablo II" se dočkalo svého rozšíření v podobě dalšího rozsáhlého aktu a jiných drobností, které dělají tuhle hru jednou z nejlepších v historii RPG.

 

Diablo II: Lord of Destruction

Vytvořilo Blizzard North, 2001

 

Diablo je mrtvý – už podruhé – tak co by ještě měla přinést hra „Diablo II: Lord of Destruction“? Jedná se totiž o datadisk, který byl vydán rok poté, co se na světle světa objevila legendární hra „Diablo II“. Mohu vás ujistit, že se skutečně nejedná o velmi rychlé znovuoživení pekelného vládce, ale o pokračování příběhu tam, kde skončil. Diablo je mrtvý, ale ne všechny mocnosti zla našly svou zkázu. Ještě je zde jeden, který by mohl všechno dobré znovu zničit.

Ukázka ze hry Diablo II: Lord of Destruction.

Tím přeživším jedincem není nikdo jiný než Baal. Ano, ještě je zde jeden temný bůh, který má v držení svůj vlastní soulstone, který mu dovoluje rozsévat temnotu po světě. Své sídlo má v místě zvaném Harrogath, obrovské pevnosti v horách, kam se musí váš hrdina vydat. Pokud jste si mysleli, že bažiny byly rozsáhlé, že Peklo se jevilo nekonečné, jen si počkejte na Harrogath, který je ještě větší než jiné akty. Jedná se pouze o jeden akt, ale aby to byla plnohodnotná expanze, je to akt skutečně rozsáhlý.

Ukázka ze hry Diablo II: Lord of Destruction.

Harrogath je světem novým, a to nejen svým zimním prostředím, ale i tím, že jsou zde naprosto nová monstra. Setkáte se i s těmi starými, ale to až pěkně na konci. Finální souboj totiž stojí za to a místy jsem měl pocit, že je náročnější než souboj s Diablem samotným. Ale tak proč ne, že? Baal si přivedl spoustu svých temných monster, o to je to zajímavější. Samotný Baal zas tak silný není, i když mezi slabochy určitě nepatří. Svou pevnost ale stráží temnými silami, které mají tuhý kořínek.

Ukázka ze hry Diablo II: Lord of Destruction.

Velmi pozitivním faktorem je skutečnost, že „Diablo II: Lord of Destruction“ nejen, že přímo navazuje na děj hry „Diablo II“, ale skutečně ji rozšiřuje, a to nejen ve smyslu dalších misí a nového úkolu, ale i ve smyslu postav. Ve hře „Diablo II“ jste si mohli vybrat z celkem pěti postav, za které hrát. Expanze „Diablo II: Lord of Destruction“ přidává dvě nové postavy, čímž se dostáváme na celkový výběr ze sedmi postav. Novými jsou druid a assassin, kteří si přinášejí své vlastní, úplně nové prvky. Celou hru pak můžete hrát znovu s naprosto novými postavami, novými vlastnostmi a dovednostmi.

Ukázka ze hry Diablo II: Lord of Destruction.

Blizzard se vždy snaží přinést hráčům trochu víc a myslím, že se to expanzí „Diablo II: Lord of Destruction“ povedlo. Nejednalo se o obyčejné přidání misí, ale rozšíření světa, nové prvky do známé mytologie, nová monstra a nové postavy. Takhle by měla expanze vypadat, i když je vždy možné si ji představit ještě rozsáhlejší. U některých her se prostě nechcete loučit s jejich hraním. V tomhle případě to platilo, i když je pravda, vždycky jsem byl rád, když jsem se dostal až do konce.

 

Minimální hardwarové nároky:

Procesor: Minimálně procesor 233 MHz

Operační paměť: Windows 95, 64 MB RAM

Grafická karta: Zásadní požadavky nejsou

 

Hodnocení: 90%

Hororové hry (zombie, upíři, příšery, survival, satan)


Přidat komentář