Dinocroc vs. Supergator (2010)

15%
Další z mnoha a mnoha tak neuvěřitelně špatných filmů, že mají dávno vytvořenou vlastní věrnou fanouškovskou základnu. Bát se samozřejmě nebudete vůbec, ale pobavit se můžete dost.

Dinocroc vs. Supergator

USA, 2010, 86 minut

 

Režie: Jim Wynorski

Scénář: Jim Wynorski, Mike MacLean

Hrají:

David Carradine (Jason Drake)

Amy Rasimas (Cassidy Swanson)

Rib Hillis (Bob Logan)

James C. Burns (Marc Conrad)

 

 

Máme tu film "Dinocroc" z roku 2004 a "Supergator" z roku 2007, oba jako průměr v kategorii monster horroru. Pak tu máme televizní stanici SyFy, která se rozhodla udělat mocný crossover, který bude trhat plátna po celém světě. Nebo spíše televizní obrazovky. "Dinocroc vs. Supergator" každopádně potrhá hlavně obsah mozkovny každého diváka, protože se jedná o dílko, které dokázalo zprznit i jeho předchůdce, a to je co říct.

Dinocroc v plné, ohavně digitální, kráse.

Jim Wynorski, režisér snímku, je již dávno nechvalně proslulý ve „svém“ žánru, označovaném trefně jako „Tits n' Ass,“ neboli ultralevné, lechtivé a neskutečně odpadní filmy. Ovšem s monster horrory má zkušeností dost, jeho "Varan vs. Kobra" mi dodnes způsobuje noční můry. „Dinocroc vs. Supergator“ je samozřejmě béčko jako hrom, ultrašpatné, ultralevné a ultrablbé. Globální hodnocení filmu se točí okolo 15% a ono se není čemu divit, když má být tento film zařazen v kategorii horror. A podle mého je toto hodnocení nespravedlivé. Zařaďme film do kategorie „komedie", případně zvláštní škatulka „pitomá vata nudných nedělních odpolední na veřejnoprávních kanálech“ a hned se dostaneme na slušnější hodnocení.

Ústřední banda komiků.

Nemá asi cenu se moc rozepisovat o filmu jako takovém. Příběh je kardinální slátanina o zlém boháči, který provádí na zapadlém ostrůvku genetické pokusy. Stvoří dvě obří monstra, ta utečou a banda absolutních pitomů v hlavních rolích je musí zabít. „Banda absolutních pitomů“ je smozřejmě jasně daná. Křupanský šerif, který zemře hrdinskou smrtí, jeho dcera, řádně hezká a řádně blbá, agent bůhvíčeho, který jde po krku zlounům, a drsný lovec zvířat, sice ve službách zlosyna, ale ve skutečnosti klaďas, jak se sluší a patří. Velkým lákadlem je hlavní záporák Drake, ztvárněný Davidem Carradinem. Jeho role je stejně blbá jako vtipná a je pouze škoda, že se jedná o jednu z posledních Carradinových rolí před jeho smrtí; opravdu ohavná tečka za kariérou.

Samozřejmě nesmí chybět množství ženského masa v bikinách.

O zbytku rolí se nemá cenu ani vyjadřovat, samozřejmě jde o bandu naprosto neznámých (asi) neherců, hlavní fešanda a hlavní hezoun se samozřejmě na konci dají dohromady a žijí šťastně až do smrti. Menší role okolo ústřední skupinky ale rozhodně stojí za to: skupina „profesionálních“ vojáků, která je poslána na ostrov, málem způsobila prasknutí mé nebohé bránice. Představte si skupinku skautů na prvním airsoftu, a to se vším všudy včetně výletního oblečení, plastových zbraní a nablblých keců. Vědkyně, které se podařilo z komplexu utéct a která vysvětlí, o co vlastně jde, je tak strašně špatná herečka, že si to ani neumíte představit; její srdceryvné výstupy zdatně konkurují „Titanicu.“

Které je zpravidla po chvíli zkonzumováno.

CGI je kapitolkou samou pro sebe, jak už to tak u nízkoropočtových TV filmů tohoto typu bývá. Dinocroc i Supergator vypadají jak z deset let staré videohry, s každým z nich bylo vytvořeno cca 5 animací a ty se neustále opakují, občas s jiným okolím, občas se tvůrce neobtěžoval ani s tím. Jak to celé skončí, prozrazovat nebudu, zkazil bych vám zážitek ze skvělých příběhových zvratů a překvapivého konce, obojí doprovázeno dialogy, které jsou špatné i ve srovnání s „The Room.“

Závěrečný epický boj v cukrovaru je perlou kinematografie.

Nejraději bych filmu přiklepl nějaké absurdně vysoké hodnocení za vtipnost, která je podle mého rozhodně větší, než v prvoplánových komediích třeba A. Sandlera, jenomže nadšenců do takového typu filmu asi tolik nebude. Objektivně je to samozřejmě absolutní kravina, ale pokud je někdo fanda například tvorby studia Asylum ("Megashark vs Giant Octopus"), je "Dinocroc vs. Supergator" povinnost. Každý jiný ruce pryč.

Hodnocení: 15%

 

Hororové filmy (béčka, zvířata)


Přidat komentář