Doctor Blood's Coffin (1961)

50%
Doktor Blood je podivín, což se v hororu dá očekávat.

Doctor Blood's Coffin

Velká Británie, 1961, 92 minut

 

Režie: Sidney J. Furie

Scénář: Nathan Juran, James Kelley a Peter Miller

Hrají:

Kieron Moore (Dr. Peter Blood)

Hazel Court (Linda Parker)

Ian Hunter (Dr. Robert Blood)

Kenneth J. Warren (Cook)

 

Snímek „Doctor Blood's Coffin“ je takovým zvláštním retro hororem, který byl v roce 1961 uveden ve Velké Británii a podle všeho se dostal i do světa a v současnosti je dokonce připomínán tím, že vyšel i na BluRay disku, což je celkem překvapení, na druhou stranu je fajn, že i takové relativně zapadlé filmy se dočkají digitalizace a budou si je moct pouštět fanoušci i za sto let. Samozřejmě pokud Zemi neovládnou opice.

Doktore, operujete, nebo už pitváte?

V čem je britský horor „Doctor Blood's Coffin“ tak zvláštní? Především je to v tom, že v jednu chvíli máte pocit, že sledujete celkem klasický hammerovský horor (Hammer ale tenhle film nedělal, o natočená se postarala společnost Caralan Productions), a ve druhé chvíli si říkáte, jestli to není jen film o nějaké odlehčené a nepříliš zábavné dovolené. Ano, chvíli je to celkem nuda.

Že by se zalekl vlastního díla?

Co že je tak zajímavé na rakvi doktora Blooda? Tak zaprvé je zajímavé už jméno samotného doktora, on se skutečně jmenuje Peter Blood, což ho už tak nějak předurčuje k tomu, aby byl šíleným vědcem. A on skutečně šíleným vědcem je, protože ve své laboratoři experimentuje se smrtí a se životem. Vlastně mu jde tradičně o to, aby i po smrti bylo možné lidské tělo znovu probudit.

Co to je ve stínech?

V městečku na britském venkově, který je příhodně u moře, aby to bylo alespoň trochu zajímavé a něčím to dokázalo upoutat oko, dochází ke zmizením a úmrtím. Skoro to vypadá, že by to mohlo mít nějakou spojitost s doktorem Bloodem a jeho výzkumem. Divákovi je vše jasné hned o začátku, už čeká vlastně jen na to, jak to dopadne a jestli doktor dojde spravedlivého trestu.

Panebože!

Britský horor „Doctor Blood's Coffin“ není nijak akční podívanou, a to je hlavní problém tohoto filmu. Prostě vás dovede ukolébat, což je prostě špatně. Tohle by se hororu nemělo nikdy povést. Sice vás pak dovedou některé scény probudit, pokud jste hodně velcí strašpytlové, třeba se i leknete, potěší vás ucházející maska, a to je tak nějak všechno. Možná ani na ten průměr to u vás film nedá.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (béčka, vědci)


Přidat komentář