Dodávka (2012)

40%
Touhle dodávkou se prostě nechcete svézt.

Dodávka

Creep Van

USA, 2012, 80 minut

 

Režie: Scott W. McKinlay

Scénář: Jim Bartoo, Ian Michaels, Adam Jahnke

Hrají: Brian Kolodziej, Amy Wehrell, Gerald Emerick

 

Snímek „Dodávka“ není moc dobře natočený, což myslím v tom smyslu, že se na něj prostě moc hezky nekouká. Jsou tu herci, kteří nejsou moc schopní, příběh není moc komplikovaný, vlastně je jednoduchý a jde jen o určitý sled scén, které spojuje jedna dodávka, i když je tu i hlavní příběh o tom, kdo a proč vraždí, ale tak nějak máte pocit, že o tomhle vlastně snímek „Dodávka“ není.

Asi si narazila prsa.

Film „Dodávka“ je primárně o tom, že je tu gore. A to gore vůbec není špatné naopak, je to jediný prvek, který tenhle film posouvá trochu jinam, na úroveň, kdy už se nedá mluvit o skutečném průseru ale o velmi povedené exploataci, na níž je nejlepší právě ta samotná exploatace. Nic víc moc nemá smysl tu hledat, i když nějak se filmu daří držet pohromadě až do konce.

Tam bych nesedal.

Hlavní postavou snímku „Dodávka“ je Campbell (Brian Kolodziej), který si řekne, že by bylo super odpovědět na inzerát, kde někdo nabízí dodávku na prodej. To vede k překvapivému sledu událostí, které ohrožují vlastně každého, kdo má s Campbellem něco společného. Dodávku vlastní nějaký maniak, který si rád hraje na kočku a na myš. A Campbell musí trpět, i když není jasné proč.

A už vůbec ne v noci.

Ve filmu „Dodávka“ na vás čeká bezuzdná jízda, kde jde opravdu jen o to, aby postavy trpěly. A podařilo se natočit jednotlivé scény dost dobře na to, aby se tohle naplnilo. A plní se to vskutku vydatně. Někdy ani nečekáte, že konec některé postavy bude tak rychlý ale bum, dodávka si s nikým nehraje. A je to dobře, protože od takového filmu ani nic jiného nechcete. A nic jiného nedostanete.

Ta dodávka je nebezpečná.

Americký snímek „Dodávka“ je na první pohled hodně levný a některé herecké výkony v něm jsou otravné. Vlastně natolik, že jste i rádi, že postava záhy končí nějakou tou nepěknou smrtí. A jede se dál, dodávka už je připravena na další zabití. A jo, těch úmrtí je docela dost, sem tam je to hodně nápadité, natolik, že je to až absurdní, ale proč ne, jinak by ten film byl úplně k ničemu.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (slasher, gore, vrazi)


Přidat komentář