Dogs (1976)

60%
Když se na vás vaši domácí mazlíčci naštvou a krmení z misky jim už nestačí.

Dogs

USA, 1976, 90 minut

 

Režie: Burt Brinckerhoff

Scénář: O’Brian Tomalin

Hrají:

David McCallum (Harlan Thompson)

Sandra McCabe (Caroline Donoghue)

George Wyner (Michael Fitzgerald)

Eric Server (Jimmy Goodman)

 

Snímek, který se jmenuje „Psi“ a byl natočen v sedmdesátých letech? To je prostě něco, co mě zajímá a co chci vidět, už jen prostě proto, jak to bylo natočeno a jak se podařilo přenést ten strach ze psů. Protože je jasné, že tady o nic jiného nepůjde, tady půjde prostě o to, jak psi na lidi útočí. A je jedno, jaký máte k psům vztah, když jste třeba malé dítě, dovedou vás pořádně vyděsit. A nejen jako malé dítě.

Pejsánci.

A jaký je příběh filmu „Dogs“, který by se docela hodil na večerní vysílání po desáté, kdy už se na televizi nikdo moc nekouká? Je přesně tak jednoduchý jako název sám. Psi se začínají srocovat, aby napadali lidi, kteří netuší, proč se jejich miláčci najednou chovají tak nečekaně a nepředvídatelně. Co se jim stalo, že ty svoje děsivě ozubené tlamy najednou obrátí proti svým pánům a paničkám?

Hlavní hrdina má cool účes.

Děj filmu „Dogs“ se do jisté míry snaží i o osvětlení toho, co se vlastně stalo, proč se psi chovají tak, jak se chovají, ale v konečném důsledku je to především velmi dobrý survival, kde se lidé snaží za každou cenu přežít, ukrývat se a nedostat se mezi zuby pejskům, kteří možná mají hlad, možná mají vztek, možná se sami pořádně neovládají a prostě dělají něco, k čemu je cosi nutí.

Paní bude křičet hodně.

Psi jsou skutečně nebezpeční, ale snímek se nesnaží být opravdu explicitní. Přesto se povedlo několik scén, jež jsou skutečně dobře zvládnuté, a to i se skutečnými psy v záběrech. To vůbec není špatné, hlavně vzhledem k tomu, že jinak jsou použity třeba i loutky. Chvílemi je snímek i docela krvavý, kdy ale spíše vidíme následky toho, co psi způsobili. Má to svoje kouzlo.

Vždyť je to takový miláček!

Snímek „Dogs“ je parádní film na večer, je to fajn béčko, kde tvůrci nechtěli natočit nic komplikovaného scenáristicky, chtěli prostě jen navázat na filmy jako „Ptáci“ nebo „Čelisti“, ale v provedení, které nebude nijak epochální, prostě jde o to, aby to fungovalo. A ono to v rámci možností skutečně funguje. Příjemný sedmdesátkový film, který hororového fandu neurazí.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (zvířata)


Přidat komentář