Don't Hang Up (2016)

60%
Byly to přece jen vtípky neznámým lidem po telefonu...

Don't Hang Up

Velká Británie, 2016, 83 minut

 

Režie: Damien Macé a Alexis Wajsbrot

Scénář: Joe Johnson

Hrají:

Gregg Sulkin (Sam Fuller)

Garrett Clayton (Brady Mannion)

Bella Dayne (Peyton Grey)

Sienna Guillory (Paní Kolbein)

 

„Don’t Hang Up“ není zrovna snímek, kde se na konci dostaví taková ten WTF efekt, ale přece jen je to film, který na svém omezeném prostoru, jenž si zvolil, rozehrává relativně zajímavou hru, která graduje způsobem, jenž je vám rozhodně milejší než úvod. Ten by vás totiž mohl klidně odradit. Pokud se tak ale nestane, máte před sebou něco, co vás nejspíš bude bavit.

Volat ze srandy lidem bolí.

Začátek filmu vám představí tři postavy, i když dále bude zaměřeno především na dvě, které můžete celkem snadno nesnášet. Sam (Gregg Sulkin) a Brady (Garrett Clayton) jsou dva týpci, kteří zrovna pomalu dokončují střední školu, ale jejich největší zábavou je, že si mohou dělat po telefonu srandu z ostatních lidí. Hned na začátku vidíme jeden vtípek, který je sakra drsný.

I když se nasmějou.

Samovi a Bradymu se ale jejich vtipkování celkem vymkne, respektive sami pocítí, jak chutná, když si udělají srandu z chlapa, který jim poté zavolá zpátky. A zná jejich jména, ví, kdo jsou, ví, kde bydlí. A podle všeho má i Bradyho rodiče. Po výměně několika sprostých slov se tak začíná odehrávat docela zajímavá psychologická hra, kdy Sam a Brady jsou v pozici, kterou jste jim od začátku přáli.

Bolí to někdy hodně.

Možná se dokonce stane i to, že těm dvěma začnete fandit, nebo alespoň jednomu z nich, protože záhy zjistíte, že ten druhý byl pole všeho asi opravdu pěkný šmejd. Jsou zde dobré zvraty, jsou zde celkem zajímavá odhalení, která fungují a ukazují, že scénář psal někdo, kdo chtěl diváky skutečně vyděsit, nebo minimálně pořádně napnout. A to se mu také docela povedlo.

Třeba je to trest za to, že si holku natočíte při sexu, ale neřeknete jí to.

Joe Johnson napsal scénář, kterého se režiséři dobře ujali a natočili mainstreamový horor, na který by se klidně vyplatilo jít do kina – u nás jsme tedy měli smůlu. Britský snímek „Don’t Hang Up“ nijak zásadně nevybočuje, ale má dost dobrou atmosféru a dost dobré vedení příběhu na to, aby vás to celou dobu bavilo a napjatě jste vydrželi až do konce. Odhalení zde nejsou vůbec špatná.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (survival, vrazi)


Přidat komentář