Stranger Things: 3. sezóna

60%
Potřetí a už ne až tak dobře.

Stranger Things: 3. sezóna

8 dílů, 2019

 

Tvůrci: Matt Duffer a Ross Duffer

Hlavní postavy:

Winona Ryder (Joyce Byers)

David Harbour (Jim Hopper)

Finn Wolfhard (Mike Wheeler)

Millie Bobby Brown (Eleven)

 

Je strašná škoda, že se ve třetí sérii tvůrci rozhodli, že do toho naplno šlápnou a udělají ze seriálu „Stranger Things“ komedii, která má jen hororové prvky, více je to sci-fi a možná i fantasy. Horor se už nedostane do popředí v podstatě v žádném dílu, ale pouze v některých vybraných scénách. A to je strašně málo a je to strašná škoda, protože právě hororovost na tom byla skvělá.

Ty outfity...

Když už jsme u těch žánrů, docela mě taky mrzí, kolik prostoru zde dostávají romantické linky, které mnohdy slouží jen proto, aby ke konci – rozuměj v posledním dílu – mohlo dojít konečně k něčemu skutečně dramatickému, co s divákem zamává. Jako kdyby v tom poslední dílu konečně tvůrci zase ukázali, jak umí seriál točit, jak by to mohlo vypadat, kdyby se do toho opírali od začátku skutečně pořádně, emotivně.

Prostě krása pohledět.

Jenže tvůrci se rozhodli, že většinu sezóny chtějí divákům nabídnout určitou formu limonády, která e stravitelná pro všechny. Tohle není zrovna něco, co ocení žánroví fanoušci. Osobně nemám nic proti míchání žánrů, ale tohle je seriál, který by měl být celkově drsnější. Opravdu hnusné mi pak přišly jen vybuchující krysy, v ostatních ohledech sezóna až tolik nezaujala a nepřekvapila.

Hele, není to ten horší Hellboy?

Tvůrci se nějakým způsobem snaží rozvíjet děj z minulých dílů, ale to se jim daří primárně vůči postavám, i když je zřejmé, že herci nám zestárli trochu více, než by bylo záhodno. Ale právě lidské osudy je to, co vás bude zajímat. Samotné cosi podivného, co se dostává do popředí skutečně pozvolna, až máte pocit, že dva první díly jsou skoro zábavná romance, už slouží hlavně tomu, aby se podařilo diváka alespoň na chvíli napnout.

Je třeba se pořádně protáhnout.

Třetí sezóna seriálu „Stranger Things“ je pro mě trochu rozpačitá. Když už tu máme neskutečně cool holku se skvělými schopnostmi, tak ji skoro nevyužijeme, radši se zaměříme na ne až tak zajímavé puberťáky s divnými účesy a jednu rádoby vtipnou romanci. Herci jsou pořád výborní, dělají to, co se od nich čeká, ale dějově už to prostě tolik neokouzlí. Alespoň že soundtrack je pořád tak výborný.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (příšery, vědci, děti)


Přidat komentář