Don't Kill It (2016)

70%
Dolph Lundgren v parádní drsňácké postavě, která se mi líbila.

Don't Kill It

USA, 2016, 93 minut

 

Režie: Mike Mendez

Scénář: Dan Berk a Robert Olsen

Hrají:

Dolph Lundgren (Jebediah Woodley)

Kristina Klebe (Agent Evelyn Pierce)

Michael Aaron Milligan (Frank)

Billy Slaughter (Agent Jackson)

 

„Don't Kill It“ je béčko, které není ničím převratné. Je to snímek, který na většinu diváků nejspíš neudělá vůbec dojem. Ale já si nemůžu pomoct, dostal jsem od filmu přesně to, co jsem očekával. Dostal jsem Dolpha Lundgrena v klasicky drsné roli, kde je jasné, že prostě musí všechny porazit, i kdyby měl na konci duši vypustit. A že je k tomu celou dobu docela blízko.

 Tak, a hezky opřít o strom.

Film „Don't Kill It“ má v podstatě podobu jednoho dílu seriálu, kdy byste si klidně mohli představit, že zde budou i další, Jebediah Woodley (Dolph Lundgren) jimi bude procházet jako zabiják démonů a jednu sezónu by to i mohlo fungovat, pokud by se našlo dost fanoušků béčkových filmů, kterým nebude vadit, že celá podstata příběhu hodně připomíná seriál „Supernatural“.

 Stárne, ale vůbec to nevadí.

Jebediah Woodley se nám představuje rovnou v úvodu, kde rychle pochopíme, že se jedná o drsného chlapíka, který se s nikým moc nemaže, rád se postaví na stranu žen a rád si je pak vezme do postele. Klasický úvod, který v sobě má první hororový moment v podobě snu. Ne, snímek „Don't Kill It“ skutečně nesrší originalitou, ale tou se ani nesnaží zaujmout. Chce prostě jen pobavit.

 Černé oči jděte spát...

Jebediah se dostává k jednomu případu, k němuž je povolána i agenta FBI Evelyn Pierce (Kristina Klebe). Ona si myslí, že se prostě jedná o nějakého sériového vraha, ale Jebediah ví své. Postupně odhalují démona, který v oblasti zuří a který je nebezpečný – jakmile ho někdo zabije, přenese se démon do vraha. Je tak v podstatě nemožné se ho zbavit a démon putuje dál a dál. A když ho nezabijete, bude zabíjet on. Skoro bezvýchodná situace.

 Kovboj přichází.

Snímek „Don't Kill It“ hraje v podstatě na tři základní věci. První je přítomnost Dolpha Lundgrena. Ta u mě funguje. Druhou věcí je parťáctví, tentokrát muže a ženy, což také funguje. Třetí prvek je pak zábava, která se více než v humoru projevuje v tom, jak zde postavy umírají. Ano, je to bohaté na násilnosti, bohužel většina jich je provedena digitálními triky, což požitek snižuje. Já se přesto dobře bavil. Nenáročné, jednoduché.

 

Hodnocení: 70 %

Hororové filmy (duchové, béčka, vrazi)


Přidat komentář