Dorm of the Dead (2012)

5%
Na téhle koleji je se zombie pořádná nuda.

Dorm of the Dead

USA, 2012, 86 minut

 

Režie: Tobias Canto Jr. a Tyrel Good

Scénář: Tobias Canto Jr., Jimmy Anthony Donahue, Michael Joyner a John Strong

Hrají:

Chelsea Bowdren (Gaylen)

Christi Cordova (Zombie)

Ryan DeLuca (Cory)

Dana DiRado (Tina)

 

Pokud chcete vidět něco opravdu špatného, co si ještě udělalo název podle zombie klasiky, jenom se klasicky vyměnilo jen první slovo, tak se podívejte na snímek „Dorm of the Dead“. Tedy na ten z roku 2012. Stejnojmenný snímek z roku 2006 jsem ještě neviděl, ale i kdyby byl celkem špatný, má pořád docela velké ambice tuhle zhovadilost z roku 2012 velmi snadno překonat.

Parta nudných lidí.

Horor „Dorm of the Dead“ – i když v jeho případě je docela urážka hororu mluvit o něm jako o hororu – je ukázkou toho, jaké zombie snímky vidět nechcete Kromě toho, že zde v podstatě zombie nejsou, a pokud, tak jsou hodně divné, je snímek „Dorm of the Dead“ specifický také tím, že rád používá digitální krev třeba jen proto, že se někdo do někoho zakousne. To už jsem vážně trpěl.

A ještě jednou nudní lidé.

Slovo „dorm“ znamená studentskou kolej, takže je asi jasné, kde se bude děj filmu odehrávat. Kolej si většinou představíte celkem zalidněnou, ale tady se objeví jen pár postav, protože na víc nebyl prostor. Stejně tvůrci nedokázali ukočírovat ani těch pár herců a nepředvedli s nimi nic, co by vás dokázalo zaujmout. Tohle je prostě jen snaha natočit „zombie“ „horor“ za každou cenu.

To jako vážně?

Kromě toho že jsou zde laciné triky, vyznačuje se snímek „Dorm of the Dead“ také tím, že má špatnou kvalitu obrazu, což se v roce 2012 moc neodpouští a je vidět, že tvůrci prostě nic lepšího po ruce neměli. Smutnější je ale skutečnost, že jim bylo jedno, v jaké kvalitě budou natáčet, hlavně že natočí. Opět se projevuje to, že někdy méně je více. Bez tohoto filmu by hororovému světu rozhodně bylo lépe.

A ještě jednou nudní lidé.

Snímek „Dorm of the Dead“ vynechte. Pokud už na snímek stejného jména narazíte, zkuste ten z roku 2006, třeba to bude o něco lepší. V současné chvíli zatím sloužit nemohu, svůj názor si snad udělám později. Ale po zhlédnutí amerického levného filmu „Dorm of the Dead“ z roku 2012 mám pocit, že prostě už nemůže být moc horších kousků, z kterých doslova čiší to, jak bylo tvůrcům jedno, jakého výsledku dosáhnout.

 

Hodnocení: 5 %

 

Hororové filmy (zombie, béčka, komedie)


Přidat komentář