Drifter (2016)

40%
Ne až tak zajímavé postapokalyptické přežívání

Drifter

USA, 2016, 86 minut

 

Režie: Chris von Hoffmann

Scénář: Chris von Hoffmann a Aria Emory

Hrají:

Aria Emory (Miles Pierce)

Drew Harwood (Dominic Pierce)

Monique Rosario (Vijah)

James McCabe (Doyle)

 

Jestliže máte rdi postapokalyptické filmy – a já je třeba docela rád mám – tak je „Drifter“ snímek pro vás, protože je možné ho zařadit přesně do téhle kategorie filmů, jež se zaměřují na to, jak by asi náš svět vypadal ve chvíli, kdyby došlo ke strašlivé katastrofě, jež by nechala přežít pouze vybraným – ať už podle jakéhokoli klíče – jedincům, a to v celkem nuzných podmínkách.

Pěkná bouchačka.

Dva bratři si tak v klidu přežívají v krajině, která je pustá, trochu jako kdyby vypadla ze snímků o Šíleném Maxovi. Poušť nebo pustina jsou prostě oblíbené kulisy, mimo jiné i proto, že se zde dá najít spousta míst, kde vás při natáčení nebude nikdo moc obtěžovat. Ale dostáváme se i do interiérů, což je pro rozvoj příběhu naprosto nezbytné. Bratři musejí narazit na někoho dalšího.

Holky jsou tu drné.

To se jim daří v malém městečku, kde jsou různé postavičky, jež všechny na první pohled vypadají docela nebezpečně. Jenže pravdu teprve zjistí a půjde jim skutečně o život. I když to tak na první pohled nevypadá, „Drifter“ ve skutečnosti není nic jiného než snímek, jež se může úplně klidně zařadit do žánru kanibalských hororů, protože to je základní kámen tohoto filmu.

A chlápci divní.

Problém amerického snímku „Drifter“ rozhodně není v žánrovém zařazení, je to spíše v tom, že pojetí kanibalů je zde takové hodně klasické – prostě divní vidláci. Ale ještě více jsou negativa tohoto hororu vidět na tom, jak je celkově dění vedeno. Jako kdyby to byla jedna linie bez emocí, celé je to strašně unylé, k jediné vyhrocenější scéně dochází vlastně jen díky celkem dobrým maskám.

Nebo namachrovaní machové.

Americký horor „Drifter“ má celkem zajímavou, i když neoriginální vizuální stránku. I přesto se ale nepodařilo z ní cokoli vytřískat. Nejsou zde napínavé scény, jež by vás dovedly pohltit, napnout. Jen sem tam možná šokovat, ale na to to není prostě dost dobré. Na to je snímek moc uondaný a slabý, herecky nevýrazný a dějově plochý. Tady měly být emoce, ale nejsou tu žádné.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (gore, survival)


Přidat komentář