Drive-In Horrorshow (2009)

40%
Pět povídek, které vás mohou nechat chladnými.

Drive-In Horrorshow

USA, 2009, 108 minut

 

Režie: Michael Neel

Scénář: Michael Neel a Greg Ansin

Hrají:

Luis Negrón

Cyce Sadsad

Joe Lemieux

Bill Gage

 

„Drive-In Horrorshow“ je povídkový snímek, který se skládá z celkem pěti povídek, které jsou provázány nějakým základním rámcovým příběhem, kde vystupuje takový divní promítač z kina, které promítá pro automobily, jež přijedou a případně stáhnou střechu. Typ kina, které se u nás nikdy neuchytilo, ale z amerických filmů ho docela dobře známe. Pro děj není nějak podstatné.
Promítač je divný týpek.

Snímek „Drive-In Horrorshow“ hraje na to, že se jedná o levnou produkci, která nedokáže ničím výrazně oslnit. Herci nejsou dobří, scény nejsou propracované, což se bohužel v některých případech týká i triků, pokud ty nejsou podstatou snímku, jako je tomu například v případě třetí povídky. I tam se ale najdou prvky, které nejsou vizuálně nějak dobře promyšlené.

 Partu v lesích nečeká nic dobrého.

Nápady ve filmu „Drive-In Horrorshow“ také nejsou zrovna originální. První příběh vypráví o tom, jak byla dívka znásilněna a chce se pomstít. Revenge horory jsou fajn, mám je docela rád. Tenhle se ani trochu nepovedl, možná i proto, že se vyhýbá tomu nejzajímavějšímu, co je na podobných filmech vidět. Druhý film je o příšeře v šatníku, kde je alespoň v ději možné vidět nějaké náznaky originality.

 Detail na promítače.

Lékař, který se nakazí nebezpečnou nemocí a pomalu se rozkládá – vizuálně rozhodně nejzajímavější část, která exceluje právě v tom gore. Následuje příběh o tom, jak si kluci vyprávějí děsivou historku, která možná nebude až tak vymyšlená. Poslední příběh už je celkem klasický vidlácký slasher, kdy skupina v lese narazí na vražedné nebezpečí. „Drive-In Horrorshow“ jednoduše není moc originální kousek.

 A ještě jednou promítač.

„Drive-In Horrorshow“ neobsahuje povídky, které by byly nějakým způsobem nápadité, jedná se spíše o povídky, které vycházejí z klasických hororových schémat a většinou jim ani nic moc nepřidávají, spíše jim ubírají. Najde se tu dobrý prvek, najde se dobré provedení gore, ale je to spíše ojedinělá záležitost, než aby se jednalo o skutečně vypiplané povídky. Tvůrci jeli na jistotu v brakové provedení.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (příšery, vrazi)


Přidat komentář