Empire of the Sharks (2017)

40%
Že by žraloci měli vlastní říši?

Empire of the Sharks

USA, 2017, 89 minut

 

Režie: Mark Atkins

Scénář: Mark Atkins

Hrají:

John Savage (Ian Fien)

Jack Amstrong (Timor)

Thandi Sebe (Sion)

Ashley de Lange (Willow)

 

„Empire of the Sharks“ nezní vyloženě jako něco, na co by lidi stáli frontu před kinem. Spíš to zní jako něco, co se veze na současném trendu levný žraločích filmů, které baví hlavně proto, že je zde šíleně blbá a krásná série „Sharknado“. A tak televizní stanice, které se zaměřují na brakovější tvorbu, dál točí další a další filmy, které v sobě ty žraloky mají, protože i nemocná kráva se musí dojit, dokud dává aspoň trochu mléka.

 Kdo s koho!

Snímek „Empire of the Sharks“ rozhodně nedosahuje tak béčkově zábavných kvalit jako „Sharknado“, spíše se podobá jinému komerčnímu propadáku, kterým byl „Vodní svět“ s Kevinem Costnerem. Snímek „Empire of the Sharks“ má podobné prostředí a vychází vlastně z naprosto stejného základu, jen je na něm vidět, že na rozdíl od „Vodního světa“ tvůrci opravdu neměli peníze nazbyt.

 I ukecané je to dost.

Přesto se nacházíme v podobném světě, kdy celkem 98 % povrchu Země je pod vodou, což rozhodně není prostředí, kde by byl člověk zvyklý přežívat. Ale on si vždycky najde cestu, jak přežít, jak ostatní přemoct. A ostatními myslím i ostatní lidi, protože o tom vlastně snímek „Empire of the Sharks“ je. I když dokážete přežít v hodně špatných podmínkách jen na lodích a dalších plovoucích zařízeních, stejně budete chtít ostatní sejmout.

 Bacha, letí!

Snímek má ještě takový lehce fantastický a sci-fi nádech, kdy hlavním záporákem je tu Warlord (John Savage), který je schopen ovládat žraloky na dálku, a tak se v podstatě stává vládcem megaoceánu, protože kdo ovládá žraloky, ovládá všechny. Je snadné někoho nechat sežrat. Jenže to by se na světě nesměla vyskytovat dívka, která je dcerou žraločího našeptávače.

 Žraloci na dálkové ovládání.

Příběh snímku „Empire of the Sharks“ je vlastně docela příjemná ptákovina, což se mi líbilo. Asi bych šel klidně i na průměrné hodnocení, kdyby tu nebyly až tak špatné triky. Ty jsou opravdu příšerné a nedá se na ně moc koukat. Jako kdybyste se dívali na výsledky nějaké studentské práce, kde se žáci snažili vyrenderovat něco smysluplného, ale nedopadlo to dobře a je potřeba dělat ještě úpravy.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (béčka, zvířata)


Přidat komentář