Evil Bong (2006)

40%
První setkání se zlým bongem.

Evil Bong

USA, 2006, 86 minut

 

Režie: Charles Band

Scénář: Charles Band a Domonic Muir

Hrají:

David Weidoff (Alistair)

John Patrick Jordan (Larnell)

Mitch Eakins (Bachman)

Brian Lloyd (Brett)

 

Charles Band se očividně našel v béčkových filmech – komediích se mi ani nechce říkat, protože se rozhodně nejedná o filmy, které by byly za každou cenu vtipné, ale určitě se jedná o filmy béčkové – a pokračuje v téhle své kariéře až do současnosti. Abych to ještě konkretizoval, našel se v béčkových hororových filmech, kde velmi často vystupují nějaké loutky nebo něco oživené, co se normálně nepohybuje. Třeba jako bong.

 Eebee.

Bong je taková celkem hezká nádoba, která je vhodná ke kouření marihuany. Víc se určitě dozvíte na internetu, stejně jako mnozí budou mít s touto nádobou víc zkušeností než já. Název filmu pak napovídá, že se nebude jednat o obyčejný bong, ale půjde o bong, který bude nějakým způsobem zlý. Že by byl prokletý? Měl v sobě démona? A záleží tolik na tom, když sám nápad je dost ujetý?

 Nový bong dorazil.

Máme zde skupinu čtyř spolubydlících, kteří se rozhodnou – anebo alespoň někteří z nich – že by bylo super si koupit bong na hulení. Jeden z nich je proti, ale to je šprt, na kterého nikdo moc nedá. Jenže mladíkům muž, který jim bong předával, neřekl, že je to ve skutečnosti velmi nebezpečná věcička a že je docela možné, že vás dokáže přivést do stavu, který je velmi podobný smrti.

 Bong umí plnit přání.

Ke smrti ale nedochází, alespoň ne hned. Evil Bong, který má hezké jméno Eebee, přenese huliče do světa snění, kde jim chce splnit všechny jejich fantazie. A pak ještě více. Eebee totiž rozhodně není kamarádský bong. Ale naštěstí je zde Alistair (David Weidoff), onen šprt, který jediný je schopný s tím něco udělat a dostat svoje kámoše ze světa snění do nepříjemné reality.

 Je tu jen pro tebe.

„Evil Bong“ je klasicky Bandovsky špatný film, ale díky tomu, jak je to celkem pěkně ujeté, se na to dá koukat. Postavy nejsou zajímavé, a tak Band udělal to jediné, co udrží vaši pozornost. Ano, film obsahuje celkem dost nahotinek, které vám zpříjemní sledování filmu, kterému chybí více triků, jež jsou pro Banda tak typické. Je to škoda, protože by snímek mohl být alespoň ještě o něco koukatelnější.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (béčka, komedie)


Přidat komentář