Evil Souls (2015)

20%
Valentine má děsivý plán, který chce realizovat na dvou nevinných ženách.

Evil Souls

Velká Británie, Itálie, 2015, 92 minut

 

Režie: Maurizio del Piccolo a Roberto del Piccolo

Scénář: Roberto del Piccolo

Hrají:

Julian Boote (Otec Albert)

Peter Cosgrove (Valentine)

Roberto di Stano (Bob)

Holli Dillon (Jess Taylor)

 


Snímek „Evil souls“ na první pohled nemá ani tak strašný příběh, i když jeho anotace jsou většinou psány jako podivný mišmaš, kdy není vlastně pořádně jasné, čím by to mělo být zajímavé. Bohužel se ukáže, že problém snímku není v příběhu, ale v jeho celkovém pojetí, kdy vidíte, že je to až příliš amatérské, příliš špatné, než aby se z toho dala vykřesat byť jen naděje na něco smysluplného.

Nebezpečné hrátky.

Hlavní postavou snímku „Evil Souls“ je Valentine. I když lze o záporákovi mluvit jako o hlavní postavě? Valentine je tím, kdo roztáčí kolotoč událostí, který se točí kolem postav dvou žen. A nakonec i jednoho kněze. Jess a Susan se probudí a zjistí, že jsou svázané. Tohle rozhodně není začátek, který by byl pro horor nějak nový, naopak, je to začátek, který je celkem tradiční.

Asi toho má dost.

Co bude s Jess a Susan? Proč jsou vlastně uvězněné? O co Valentinovi jde? Vzhledem k tomu, že další důležitou postavou, která se zde objevuje, je kněz, tak je asi celkem jasné, že tu půjde o nějakého toho démona, případně o nějakého ducha nebo něco, co má spojitost s náboženstvím, respektive co by mohl zásah kněze vyřešit. Otec Albert má za úkol obě ženy zachránit.

V lesích je vždy nebezpečno.

Valentine chce, aby si Jess a Susan prošly utrpením, a to jenom proto, aby on mohl na svět vyslat něco temného. Plánoval celou akci velmi dlouho, což ale není na jejím provedení nijak znát. V podstatě šlo jen o to, aby to byla dost divná figurka, které budete její šílenství věřit. A to se i celkem povedlo. Valentine je divnou postavou a je vám od začátku jasné, že to bude krvavé.

Kdo ji uslyší křičet?

Snímek „Evil Souls“ ale v konečném důsledku vlastně tak krvavý a ani hnusný není, spíš je tak nějak odfláknutý a místy budete mít pocit, že je i natočen na první dobou. Kulisy nejsou nijak převratné, prostě odlehlé místo, kde nikdo moc nebude a nebude se muset přerušovat natáčení. A tak mohl vzniknout film, který nejvíce osloví asi samotné tvůrce, protože jiní diváci moc nadšení nebudou.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (mučení, survival, vrazi)


Přidat komentář