Evils of the Night (1985)

60%
Užijte si snímek, který se nebere až tak vážně.

Evils of the Night

USA, 1985, 84 minut

 

Režie: Mardi Rustam

Scénář: Mardi Rustam, Philip Dennis Connors

Hrají: Neville Brand, Aldo Ray, Tina Louise

 

Mám rád starší americké horory, takové ty, které se neberou příliš vážně. A přesně na takový jsem narazil se snímkem „Evils of the Night“. Film, co se nebere až tak vážně, chce bavit, ale přitom v sobě má pořád hororové prvky, tentokrát ještě spojené s prvky vědecko-fantastickými. A paráda na tom je, že to i po tolika letech dovede pobavit. Tedy hlavně diváka, který má rád retro.

 Budu se bránit!

Léto a mladí – je potřeba doplnit, že i prvoplánově krásní – lidé. To je přesně to, na co by se divák podle všeho chtěl koukat. Alespoň to si při natáčení snímku „Evils of the Night“ filmaři řekli a přesně to se rozhodli divákům podat. Takže tu máme pláž, mladé lidi, co se moc neoblíkají a hlavně mladíky, kteří blbnou. Jasně, to ještě ani zdaleka není ten pravý horor, který vás čeká.

 Co se jí stalo?

Ve snímku „Evils of the Night“ totiž mladí lidé, které sledujete, začínají mizet. A rozhodně to není proto, že by si šli někam zdřímnout. Ne, tady je realita mnohem děsivější, i když je otázkou, jak moc je to vlastně děsivé, jestli ta podstata není spíš bizarního charakteru. Všichni totiž naleznou svůj osud v jedné venkovské nemocnici, která zaměstnává hodně zvláštní personál.

 No ty seš teda borec.

Tady se nám k věci dostává onen vědecko-fantastický prvek, kdy dochází k tomu, že nemocnice je ve skutečnosti vedena mimozemšťany. A ti mimozemšťané z nějakého důvodu potřebují lidskou krev. Aby ne, už hrabě Dracula věděl, že na lidské krvi je něco hodně zajímavého. Ale když už těch mladých zmizí trochu moc, je to podezřelé a j třeba zjistit, co se děje. A zastavit to.

 Půjde to dolů?

Americký horor „Evils of the Night“ je místy hodně naivní, snad i trochu hloupý, je sem tam až trochu moc přitažený za vlasy, hodně se snaží hrát na efekt, a to nikoli nutně hororový, ale v tom, co dělá, se mu docela daří. A to je jednoduše prezentování něčeho, co má diváka pobavit. Tvůrci neměli žádní větší ambice, a pokud se s tím jako diváci smíříte, tak dostanete to, co zamýšleli.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář