Exit 14 (2016)

20%
Klasický film o tom, co se stane, když blbě odbočíte. Nebo klasický... spíš nijaký.

Exit 14

USA, 2016, 76 minut

 

Režie: Joe Salcedo

Scénář: Camara Davis

Hrají:

Laura Flannery (Laurie)

Ashton Leigh (Faith)

Anthony Del Negro (Joey)

Jamie Nocher (Mick)

 

Tak nějak už z názvu tohoto snímku je celkem jasné, o co půjde. Asi není moc těžké si domyslet, že ono „Exit 14“ bude znamenat nějaký ten sjezd z dálnice, po kterém se postavy vydají. A vzhledem k tomu, že jsme v hororovém žánru, asi se dá očekávat, že to není zrovna exit, kterým by se hrdinové měli vydat. I když mluvit zde o hrdinech je trochu nadsazené. Tohle je klasická banda otravů.

 Auto zdechlo.

Mladá čtveřice se chce vydat do Kalifornie na jarní voraz, aby si zde užila… no však to znáte, sex, drogy a možná i nějakou tu muziku. Jenže se stane, že zabloudí, což v Americe není nic divného, těch silnic je tam opravdu spousta. A tak se dostanou na sjezd číslo 14 a také k majiteli jednoho malého obchodu, který se jeví jako celkem milý, což je s ksichtem Toma Sizemora docela problém.

 Tom je ale zachrání.

Majitel obchodu se ale nestane jen jejich spásou ve chvíli, kdy zabloudí a kdy neví, kudy jet, ale dokonce i ve chvíli, kdy mají problémy s autem a prostě nemohou jet dál. Právě jemu zavolají, on jim pomůže a on jim dokonce nabídne ubytování v plně vybaveném domě, díky čemuž mohou začít pařit ještě dřív, než se vůbec dostanou do Kalifornie. Je až neskutečná, jaká nuda to celé doposud je,

 Nebo jde po holkách?

A pokud si myslíte, že by se to najednou mohlo zlepšit, že se to zlepší tím, jak budou ty nýmandi postupně umírat, pro vás bohužel mám špatnou zprávu, protože žádné zlepšení se nekoná a jede se pořád ve stejně špatné, nudném duchu, kdy ve filmu vlastně není ani jedna jediná scéna, která by stála za to, abyste si ji pamatovali delší dobu. Ještěže je snímek celkem krátký a má jen hodinu a čtvrt. I tak je to moc.

 Některé ujdou.

Snímek „Exit 14“ je klasickou hororovou fušeřinou, která nenabídne nic uspokojivého po stránce hororové, ale vlastně ani po stránce filmové nebo vypravěčské. Nesmírná omezenost tvůrců i hereckých představitelů vede jen k tomu, že sledujete příběh, jenž je nezáživný, bez nápadu a nakonec nemá ani nijak dobrou explicitnost. Prostě průšvih ve všech ohledech, jemuž chybí cokoli, co by zaujalo.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář