Face of Evil (2016)

10%
Zlo může mít různé podoby. Tahle se moc nepovedla.

Face of Evil

USA, 2016, 90 minut

 

Režie: Vito Dinatolo

Scénář: Vito Dinatolo

Hrají:

Scott Baxter (Jay)

Chad Bishop (Sarge)

Jamie Bernadette (Katy)

Janet Roth (Jenny)

 

Tohle rozhodně není tvář zla. Nebo takhle, jasně, nějaké zlo se zde odehrává, ale proč se zrovna tenhle film jmenuje takhle obecně... to nepochopím. Tvůrci asi s ničím lepším nepřišli, a tak se rozhodli pro tohle, což je jen ukázka toho, že byli celkem vyhořelí, a to i v rámci natáčení filmu samotného, protože takovou rádoby humornou survival v podstatě zombie křeč jen tak neuvidíte.

To bude party...

Jay (Scott Baxter) je vojín, který se vrací z mise domů, ale vlastně jen proto, aby i zde musel bojovat o život, protože došlo k tomu, že se rozšířila nějaká divná nákaza, která mění lidi v něco, co by se dalo označit za zombie. Tím se snímek dostává do celkem zajetých kolejí a chce z nich vystoupit v podstatě jen tím, že se to nebere až tak vážně a má to být sem tam i jako vtipné.

Jak by jí to vysvětlil?

Dobrý humor ve filmu „Face of Evil“ nehledejte. Nehledejte v tom ani dobrý horor, a nakonec ani dobrý zombie film, protože o to se tvůrci ani nepokusili, prostě jen natočili první slátaninu, která jim přišla pod ruku. Klasické scény kousání, škrábání, vyvržení, ale všechno natočené způsobem, kdy už vám to všechno přijde vlastně jen otravné a dost ohrané, nemluvě o špatné kvalitě provedení.

Že by tvář zla?

Jay se setkává v době krize se svým seržantem, prostě jen Sarge (Chad Bishop), jehož postava alespoň trochu ospravedlňuje skutečnost, že je hlavní hrdina voják, který se vrátil z mise. Ono to má teda i větší hloubku, ale ani tak nedostanete nic, co by ospravedlňovalo natočené tohoto filmu, kromě skutečností, že tvůrci na to měli peníze, čas a nejspíš i nadšení, které se přeneslo na ostatní, kdo se k nim přidali.

Radši jet dál a dál.

Americký snímek „Face of Evil“ je ukázkou šíleného úpadku zombie hororů, protože i když by se tu dalo mluvit o tom, že tohle je survival s infekcí, ty odkazy na zombie žánr jsou celkem jasné a nezpochybnitelné – namaskování, žravost, zabití prostřednictvím střely do hlavy. Je to celkem jedno, protože v konečném důsledku je to špatný film, ať už zombie, nebo jakýkoli jiný.

 

Hodnocení: 10 %

 

Hororové filmy (zombie, survival)


Přidat komentář