Fantacide (2007)

30%
Nacisti, hledání cesty k návratu a pořádná dávka brutality.

Fantacide

Velká Británie, 2007, 117 minut

 

Režie: Shane Mather

Scénář: John Shand

Hrají:

Peter Rands (Karl Oppenheimer)

Paul Stone (Del Fontaine)

Ivan Brady (Bobby Blaine)

Derrick Mighall (Chin McQueen)

 

Snímek „Fantacide“ je takovým klasickým brutálním snímkem, který neměl příliš velký rozpočet, ale stejně mu šlo o to, aby se divák mohl dívat na něco pořádně hnusného, co se jen tak nevidí. A nutno říct, že i přes svou slabou kvalitu film skutečně přinese scény, které dokážou hnout i hodně silným žaludkem, který si myslel, že už viděl všechno a snese všechno.

 Svastika nechybí.

Ač se to na první pohled nezdá, tak snímek „Fantacide“ je víc než je složenina jednotlivých brutálních scén. On je zde totiž nějaký základní příběh, který má dokonce mytologický charakter. Navíc jsou zde nacisti, které já mám osobně velmi rád jako záporné postavy. V tomhle provedení by se ale mohlo jednat o jakékoli záporáky, což je hodně na škodu celkovému dojmu.

 Jau, to bolí!

Nacisté se chtějí zmocnit mytologického kopí, které by mohlo přinést novou slávu Třetí říši a vzkřísit ji tak z popela. Velkolepé cíle, které v tak malém snímku zní nevěrohodně, ale dobře. Hlavně, že cesta za kopím bude hodně krvavá a násilná a hnusná. Následují pak scény, které si nespojujete s nacisty, ale spíše s fetišisty a lidmi s hodně zvláštními choutkami, které osobně nechcete poznat.

 Každý chce trofej.

Film „Fantacide“ má výhodu v tom – samozřejmě jen pro fanoušky drsné exploatace – že jsou zde scény, které jsou skutečně krvavé a místy i docela nápadité, a to ani nemluvím o tom, že mají i velmi dobré provedení. Tady si říkáte, že se tvůrci skutečně snažili a že jim šlo o to, aby to bylo opravdu hnusné a aby to nebylo odfláknuté. V tomhle ohledu jim patří body, které jim dávám.

 Až mu lezou oči z důlků.

„Fantacide“ i přes svou celkem dobrou řemeslnou stránku – myslím z pohledu triků – ale přece jen zůstává především krvavou podívanou, kde se odehrává několik skutečně hnusných scén, které jsou provázány celkem ujetým příběhem, jenž ale nemá moc velký smysl a je jen snahou nevršit hnusné scény na sebe bez ladu a skladu. Je to skoro škoda, protože z toho se dalo vytřískat dějově víc.

 

Hodnocení: 30 %

Hororové filmy (gore, hnus, vrazi)


Přidat komentář