Fantom kiler 3 (2003)

35%
Série "Fantom kiler 3" se nijak neliší od předchozích snímků a pokračuje ve vytyčené cestě.

Fantom kiler 3

Polsko, 2003, 95 minut

 

Režie: Roman Nowicki

Scénář: Alexander Verbovski

Hrají:

Eliza Borecka

Andrej Jass

Magda Szymborska

Katarzyna Zelnik

 

To, že se série „Fantom kiler“ dočkala celkem čtyř dílů, je asi hlavně dílem toho, že to ty chlapce a dívky pořád docela baví. Mají jasně danou strukturu a podle té jedou. Nahota, vraždy a jeden maskovaný cvok, o jehož dopadení zase tak moc nejde. Jde hlavně o to, aby si divák užil podle toho, co je jeho úchylka, jestli prostě jenom nahé ženy anebo krev, která je spojena s jejich zabíjením.

 Hlavně být sexy...

Polští a ruští tvůrci si prostě řekli, že z toho nebudou dělat velkou vědu, a tak se do pokračování pustili s tím, že tomu zase tolik navíc nedají, ale nesleví ze svých standardů, které nejsou až tak strašně nízké, jak by se mohlo zdát. Líbí se mi – a líbilo se mi to i na předchozích filmech – že se snaží o zajímavou kameru a sem tam o zajímavou trikovou stránku. Tady poprvé používají i digitální triky a není to nutně v neprospěch věci.

 Aneb jak zaplatit automechanikům.

Ono sezdá, že snímek „Fantom kiler 3“ má něco jako chronologický děj, ono tady totiž na nějaké provázanosti scén moc nesejde. Jsou to scény, které jsou za sebou poskládány, ale kdyby byly poskládány jinak, vlastně by na tom nesešlo. Jedinou jednotící linií je ta policejní, ale za její absenci by se asi nikdo nezlobil. Jinak je tak film vlastně sbírkou povídek o tom, jak vnadné a méně vnadné ženy předvádějí svoje tělo a nakonec na to doplatí, protože fantom kiler si je najde.

 Vlastní způsob placení.

Snímek „Fantom kiler 3“ je v podstatě kopií toho předchozího a dějově zde nic navíc není. Jde jenom o to se dostat k nějakému konci, který jako kdyby chtěl prozradit o dost více a také ukázat o dost více. Fantom se zde poprvé objevuje trochu jinak a my zjišťujeme, že jeho podstata je možná jiná, než jsme si doposud mysleli. Není to nijak zásadní odhalení, ale nějaký posun zde je.

 A teď rychle pryč.

„Fantom kiler 3“ se místy opět snaží o nějakou atmosféru, ty noční scény jsou docela dobré, jenže to by to všechno nesmělo být tak příšerně nahrané. Celá atmosféra pak jde do háje. Z tohoto důvodu pak nejlépe vyznívá scéna poslední, kde je docela dobrá hra se zvukem a také s obrazem. Jinak ale prostě nemůžete čekat, že tohle bude echt kvalitní film, který si budete pouštět s každým, koho znáte.

 

Hodnocení: 35 %

Hororové filmy (slasher, mučení, vrazi)


Přidat komentář