Fargo: 1. sezóna

80%
Projektu jsem nevěřil, ale nakonec mě přesvědčil, že první sezóna stojí za to.

Fargo: 1. sezóna

Fargo

10 dílů, 2014

 

Ne, opravdu jsem nevěřil tomu, že se tohle povede natočit v dobré formě, že bude možné nějakým způsobem navázat na v podstatě kultovní film. Jenže tvůrci tohoto seriálu ukázali, že má smysl se tomu věnovat a že je možné látku rozprostřít i do deseti dílů a bude to pořád dobré. Hlavně jsou zachovány všechny prvky, které dělali původní film bratří Coenů tím, čím stále je.

 Ta náhodná setkání...

Děj filmu je na první pohled velmi podobný tomu, co se děje i v seriálu, ale rozhodně neočekávejte, že to bude to samé. Prostředí je stejné, černý humor zůstal, ale přece jen se příběh vyvíjí trochu jiným způsobem, než se to dělo ve filmu. A postavy jsou také zajímavější. Za to mohou především skvělí herci, kteří odvedli svoje party v podstatě dokonale.

 Policie na tom dělá.

Martin Freeman se na první pohled tváří jako trouba, který nic neudělá pořádně. A on takový vlastně je. Ale pak se dostává do kontaktu s postavou, kterou hraje Billy Bob Thornton. V tu chvíli to teprve začíná mít grády. Billy Bob Thornton je ozdobou filmu a skutečně stojí za to ho sledovat každou vteřinu, co je na obrazovce. Martina Freemana také, ale Billy Bob první sezóně vládne.

 Billy Bob je tu super!

První sezóna „Farga“ má skvělý příběh, má parádní vývoj postav a já jsem si skoro ani nedokázal představit, jak by se to mohlo vyvíjet dál. A odpověď je jednoduchá. Musel se psát jiný příběh. A je to dobře, protože tenhle příběh je uzavřen a nestálo za to na něj navazovat. Chtělo to něco nového, ale nemyslím si, že tvůrci už měli v rukávu něco tak dobrého, jako v tomto případě.

 Nebezpečný člověk.

Docela mě překvapilo, že se filmový námět povedlo převést do seriálové podoby velmi dobře a byl mu zachován ten správný černý coenovský humor, kdy hlavně Billy Bob Thornton je v tomhle směru naprosto skvělý. Martin Freeman dokazuje, že mu sedí komplikované postavy, rozhodně není tak průhledný, jak byste si mysleli. Tohle je dobré a pro mě až překvapivé otevření pro celou sérii.

 

Hodnocení: 80 %

Hororové filmy (vrazi, komedie)


Přidat komentář