Fargo: 3. sezóna

60%
Do třetice už to tak dobré nebylo.

Fargo: 3. sezóna

Fargo

10 dílů, 2017

 

Ani se nedivím, že si seriál „Fargo“ dává po třetí sezóna pauzu, protože ta se opravdu nemůže rovnat tomu, co přinesla hlavně první sezóna. I druhá sezóna ale byla lepší, protože tady jsem se opravdu trápil u toho, co jsem musel sledovat. Nebavil mě příběh a nebavily mě ani postavy, i když jim ani tentokrát nejde vytknout, že byly velmi dobře zahrány, a to opět i na menších postech.

 Na bodyguardy moc nevypadají.

Hodně prostoru pro ukázku svého mistrovství dostal Ewan McGregor, který zde ztvárnil dokonce dvojroli. Hraje dva bratry, dvojčata, kdy život každého se vyvíjel trochu jinak. Jeden je docela bohatý, je v pohodě, druhý je spíše podvodníček, který se chce zrovna obohatit na svém bratrovi. Ale on ani jeden není nevinný, je jedno, kolik má nebo nemá peněz. Vždycky může udělat blbost každý.

 Mají dost starostí.

Ewan McGregor mi nesednul hlavně spolu s Mary Elizabeth Winstead, kterou mám normálně docela rád. Jejich dvojice byla relativně celkem dobře napsaná, ale na druhou jejich příběh neměl takovou sílu, jako třeba příběh Martina Freemana v první sezóně, nebo Kirsten Dunst v sezóně druhé. V jejich podání už to vyznívá prostě jako obyčejné kopírování již dříve natočeného.

 Dvojrole mu sedla.

Co je ale na snímku dobré, to je skutečnost, že se zde objevuje opravdu dobrá záporná postava, kterou ztvárnil David Twelis. Takhle odporného chlapa nejen v jeho podání jen tak neuvidíte. Byl opravdu dobrý a každá scéna s ním je nepříjemná, slizká. Tohle je záporák, který dovede táhnout seriál, což také dělal. Bohužel je jedinou skutečně silnou stránkou, kterou třetí sezóna měla.

 Zkažené zuby jsou jeho poznávací znak.

Nemůžu si pomoct, ale jednotlivé série „Fargo“ pro mě mají jednoznačně klesající tendenci. První sezóna je ještě super, druhá už je ještě dobrá, ale třetí již mě tolik nebavila, a to i přesto, že jsou zde dobré herecké výkony nejen v hlavních rolích. Příběh mě prostě vůbec nechytnul a já jsem se u něj spíše trápil. Jsou zde dobré momenty, fajn, ale jako celek už mi to nesedlo tolik.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (vrazi, komedie)


Přidat komentář