Fear Clinic (2014)

60%
Robert Englund jako odborník který vyléčí váš strach. Pokud dokáže vyléčit ten svůj.

Fear Clinic

USA, 2014, 95 minut

 

Režie: Robert Hall

Scénář: Aaron Drane a Robert Hall

Hrají:

Thomas Dekker (Blake)

Cleopatra Coleman (Megan)

Robert Englund (Dr. Andover)

Kevin Gage (Gage)

 

Seriál jsem neměl tu čest vidět, ale vězte, že zde byl skutečně seriál z roku 2009, který měl dohromady pět dílů, byl natočen také Robertem Hallem a hlavní postavu také ztvárnil Robert Englund, ale objevila se zde i další hororová legenda – Kane Hodder. Jak už název napovídá, šlo hlavně o to, aby se lidé dostali na kliniku, kde se budou schopni zbavit strachu. Doktor Andover na to má velmi specifickou metodu.

 Že by léčba šokem?

Tato metoda spočívá v tom, že je člověk zavřen do zvláštní krabice, prostřednictvím které s Andoverem komunikuje a doktor se snaží o to, aby z nich strach vymazal. Je to metoda velmi zvláštní, na první pohled, ale ve skutečnosti je postavená jen na tom, že si lidé připomínají zážitky a snaží se je překonat a vysvětlit, samozřejmě s odbornou pomocí doktora Andovera, u kterého si nejste jistí, jestli vlastně také není šílenec.

 Asi usnul.

Příběh filmu se točí kolem dvou základních věcí. První je skutečnost, že skupina mladých lidí byla svědky přepadení kavárny a nese si z toho různá traumata. Právě těmhle lidem by se měl Andover snažit pomoct. Jenže pak je zde ještě jedna rovina, a to je příběh samotného Andovera, který se snaží vypořádat s tím, proč u svého posledního případu neuspěl a jeho pacientka se ani trochu neuzdravila.

 Šťastná rodinka?

Robert Englund byl pro danou roli vybrán naprosto dokonale a je vidět, že si ji užíval. Jeho charakter je obecně takový ambivalentní a tady se mi líbí, že má spíše náběh na kladnou postavu, než na skutečného magora. Je to trochu mimo jeho standard a je to v tomhle směru dobré. Navíc pomáhá rozplétat příběh, který není scenáristicky až tak špatný, naopak si myslím, že se docela povedl, jen to místy formálně sklouzává k až příliš velké snaze vyděsit diváka za každou cenu.

 Možná měl tuhle pacientku nechat na pokoji.

U snímku jsem se docela bavil a musím říct, že jsem nebyl zklamaný. Ten příběh mě přímo nenadchnul, ale docela jsem si užíval, jak se to celé rozplétá, jak jsou zde i další příběhy v příbězích a celé to dává jakýsi zvrácený smysl. Ten strach nebyl využit naplno, to určitě ne, ale Robert Hall si nechal prostor pro to, aby vás některými scénami zvládl skutečně zhnusit. I to mu počítám k dobru.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (béčka, mučení)


Přidat komentář