Felidae (1994)

80%
Animované filmy určené dospělým divákům není radno zatracovat. Jsou dobré.

Felidae

Felidae

Německo, 1994, 82 minut

 

Režie: Michael Schaack

Scénář: Martin Kluger, Akif Pirinçci a Jimmy Ethan Grant

Hrají:

Ulrich Tukur

Mario Adorf

Helge Schneider

Wolfgang Hess

 

Animovaných hororů zase tolik není, a tak jsem vždycky rád, když na nějaký narazím a mohu se mu trochu věnovat. Případem takového snímku je i film „Felidae“, který je německým zářezem z roku 1994. Jedná se tedy o starší kousek, ale ona dobrá animace neztratí věkem nic ze své údernosti. A právě v případě snímku „Felidae“ přesně tohle platí. Snímek na vás efekt bude mít.

 Číča...

Když si „Felidae“ pustíte, budete mít pocit, že se díváte na něco, co mohl natočit Disney. Tohle si myslíte alespoň do chvíle, než postavy začnou mluvit. Jejich dialogy nejsou z těch, které by byly vhodné pro dětské publikum, nemluvě o tom, že velmi brzy dojde k objevení první kočičí mrtvoly. Aha, to jsem možná zapomněl zmínit. Hlavními protagonisty filmu „Felidae“ jsou kočky. Ale z toho názvu je to trochu znát. Felidae je latinské označení pro kočkovité.

 Pokusy na kočkách? Snad ne!

Francis je kočka, která se zrovna přestěhovala do předměstí, které má podle všeho nějakou temnou minulost. Důležitější se však zdá, že je zde mrtvola kočky a tedy i temná přítomnost. Francis ji najde spolu se svým novým přítelem, který si říká Blaubart, česky by to byl Modrovous. Společnými silami se snaží zjistit, kdo je za mrtvými kočkami, protože jimi nalezená rozhodně nebyla první ani poslední.

 Drsná kočka.

Ve snímku se na nic dlouho nečeká a hned po prvním patnácti minutách máte na stole celkem zajímavé odhalení, které ukazuje, že tohle bude trochu zamotanější, než jak by se to na první pohled mohlo tvářit. Snímek „Felidae“ rozhodně dovede překvapit svým obsahem a směřováním děje. Tohle je podívaná, která je rozhodně určená dospělému divákovi a je dobře, že takové animované filmy vznikají.

 A ještě jednou.

„Felidae“ je snímek, který v první řadě ukazuje možnosti animace a toho, že animované filmy nejsou jenom pro děti. Pokud se na ně tak budeme dívat, je to škoda, protože animované filmy pro dospělé existují a jsou dobré. „Felidae“ je krásný příklad toho, že se animátoři nebáli trochu drsnějších scén, ale v první řadě pracovali s příběhem, který je dobrý, napínavý, místy děsivý a možná i překvapivý. Skvělá ukázka filmových dovedností.

 

Hodnocení: 80 %

Vaše komentáře

Někdo nový!
Zdravím, film jsem našel před pár minutami. Chtěl bych ho nejradši vidět v češtině, jenže ji nemůžu nikde najít. Blogy byly zrušeny a zbývají jen titulky. Zeptám se, kde bych ho mohl najít? Je to trochu starší záležitost, ale přesto se chci ujistit, že jsem vyčerpal všechny možnosti. Děkuji!
Někdo nový! 06.11.2018 17:25:41 Reagovat Přidat nový komentář
Redakce Horor Webu
Bohužel aktuálně už si nejsem jistý, kde se dá film získat.
Redakce Horor Webu 06.11.2018 18:16:23 Reagovat Přidat nový komentář
Hororové filmy (zvířata)


Číst komentáře