Marianne (seriál)

60%
Chtěla jen psát příběhy, nic víc...

Marianne

8 dílů, 2019

 

Tvůrci: Samuel Bodin, Quoc Dang Tran

Hlavní postavy:

Victoire Du Bois (Emma Larsimon)

Lucie Boujenah (Camile)

Tiphaine Daviot (Aurore)

Ralph Amoussou (Seby)

 

Tenhle seriál má naprosto skvělý první díl. Hned na začátku mladá žena a její matka v hodně divné scéna, kde jde o zuby. Nepříjemné, nehezké, temné. Pak se seznamuje s mladou spisovatelkou, která psala horory pro mládež. Je trochu namachrovaná, ale ukáže se, že má nějakou spojitost právě s ženou z první scény. Ta si pro ni přijde a ukáže se v hodně temném světle.

Divná paní.

Bum a temně se jede dál. Emma Larsimon (Victoire Du Bois), ona spisovatelka, sed vrací do rodného města, protože tu musí něco vyřídit. Myslí si, že je to cesta na pár hodin, že se zase rychle vrátí, ale jak se ukáže, nebude to tak snadné. Minulost vás vždycky dožene. A první díl dál jede v hodně temné hávu, je celkem explicitní, prostě paráda se na něj dívat. Temný horor s tajemstvím, dobré.

Nebude jen psát...

A pak přišel druhý díl a já jsem si říkal, jestli pořád sleduji ten samý seriál, jestli jsem náhodou někam nepřeskočil, protože tohle bylo diametrálně odlišné. Najednou jsem sledoval, jaká je Emma kráva, jak je neskutečně sobecká, jaká je to mrcha a že by vlastně bylo lepší, kdyby skončila rovnou v tomhle druhém díle. Ne, nemám tyhle protivné hrdiny prostě rád a hodně jsem se kousal do dalšího dílu.

Fakt divná paní.

S dalšími díly se nám postupně začíná odhalovat více z minulosti, jsou tu flashbacky, kde přímo minulost sledujeme, dovídáme se, že opravdu nebyla hezká, ale jak to tak vypadá, ona ani přítomnost nebude moc skvělá, protože s tím, jak se Emma do městečka vrátila, se roztáčí nový kolotoč událostí, který podle všeho skončí hodně nepříjemným způsobem. Jednoduše řečeno, lidé budou umírat.

Podpisem to začíná.

Seriál „Marianne“ je ukončený a je to dobře. Ono se i tak místy celkem zdá, že těch osm dílů je docela moc. Je to místy hodně natahované, a to do té míry, že vás to ani nebude bavit sledovat, že vám vlastně bude jedno, jak to dopadne. Pak je tu ale zajímavé odhalení nebo i překvapivý zvrat a vy si znovu řeknete, že to až tak špatné není. A ne, až tak špatné to není. Ale ani skvělé ne.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (duchové, vrazi)


Přidat komentář