Filth to Ashes, Flesh to Dust (2011)

10%
Takový hodně utahaný slasher.

Filth to Ashes, Flesh to Dust

USA, 2011, 90 minut

 

Režie: Paul Morrell

Scénář: Derrick Bishop

Hrají:

Meredith Laine (Kimberly)

Linda Bella (Caitlin)

Allison Ochmanek (Brit)

Derrick Bishop (Eric)

 

Jestli chcete křičet hrůzou, je americký snímek „Filth to Ashes, Flesh to Dust“ rozhodně dobrou volbou. Jen musíte počítat s tím, že nebudete hrůzou křičet proto, jak je snímek napínavý, nervy drásající, jak vás dokáže vyděsit, ale jednoduše proto, jak je to špatně natočené. Ono je to místy opravdu otřesné a vy se budete rozhlížet kolem sebe, zda se náhodou nezastavil čas.

Holky budou křičet o život.

Příběh filmu „Filth to Ashes, Flesh to Dust“ není nijak objevný, ale s tím se bohužel dalo celkem počítat. Pokud se jedná o slasher, je to žánr, který v poslední době celkem vyčpěl, ale on už ani na začátku zase neměl tolik moc možností, jak se vyvíjet, prostě se jen ustanovily ikonické postavy zabijáků, s nimiž se povětšinou můžeme setkávat i v nových filmech, v jejich moderním provedení. Moderním, ale nikoli lepším.

Zavalená tiskem.

Horor „Filth to Ashes, Flesh to Dust“ má už v tomhle ohledu jeden celkem velký problém. Jeho zabiják je nudný chlap. Ony jsou nudné tedy celkem všechny postavy, ale aspoň u toho zabijáka byste čekali, že bude trochu vyčnívat. Jenže nevyčnívá, je snadno zapomenutelný a jen ukazuje, jak špatné slashery se v současné době natáčí a že nemají divákům co dát. V žádném ohledu.

Že by rána do hlavy?

Jasně, „Filth to Ashes, Flesh to Dust“ je jenom jeden příklad, ale je těžké si vzpomenout na skutečně dobrý slasher, který byl v poslední době natočen. „Filth to Ashes, Flesh to Dust“ je pak jen ukázkou toho, kam se žánr propadá a že podle všeho nemá kam se vyvíjet. Minimálně ne v podobných amatérských produkcích, kde si tvůrci patrně jen chtějí udělat radost a něco si natočit.

Momentka z lepších časů.

Snímek „Filth to Ashes, Flesh to Dust“, který vypráví o skupině mladých lidí, kteří jsou v domě, kde kdysi pobýval vrah, je tak trochu parodií na žánr, ale parodií nechtěnou. Herci by možná hráli lépe, kdyby improvizovali, kamera není schopna zachytit jedinou dobrou scénu, není zde nic, co by vás mělo vyděsit. Tohle je zbytečně strávená hodina a půl vaše cenného času.

 

Hodnocení: 10 %

 

Hororové filmy (slasher, vrazi)


Přidat komentář