Forsaken (2016)

20%
Tenhle týden jsem neměl štěstí na moc dobré filmy... "Forsaken" je další důkaz.

Forsaken

USA, 2016, 89 minut

 

Režie: Justin Price

Scénář: Justin Price

Hrají:

Micheal Catalano (Emily)

David E. Cazares (Paul)

Deanna Grace Congo (Temná Emily)

Tony Gomez (Otec Townsend)

 

Filmy o exorcismu jsou v poslední době nuda. Objeví se jeden, který je ještě snesitelný, ale pak u je to jenom zástup filmů, které nic moc nepřinášejí. A pokud už se snaží o nějaké to originálnější pojetí, nemusí to zrovna vyjít způsobem, jak by si tvůrce nebo divák přáli. To je dle mého názoru i případ snímku „Forsaken“, který je trochu jiný než klasické vymítací filmy, ale má unylé a nudné tempo.

Emily je hodně nemocná.

„Forsaken“ by se dalo přeložit jako „opuštěný“, ale také jako „pustý“. Pustý je tento snímek, kde se nic moc neděje, i když na začátku jsou zde scény, které dovedou zaujmout. Je trochu překvapivé, že to nejlepší se objevuje v první půlhodině, a pak už jen čekáte na to, jak to skončí a doufáte, že to nebude trvat nějak moc dlouho. Obligátní hodina a půl je v tomhle případě snesitelná.

A trochu divná.

Kněz je nucen převést vlastní ženu do nemocnice s tím, že je jí zjištěna choroba, která se zdá nevyléčitelná a smrtelná. Jenže víra Paulovi (David E. Cazares) říká, že je za stavem jeho ženy Emily možná něco jiného než jen nemoc. Paul věří, že nastala chvíle, kdy j potřeba provést exorcismus a tím zachránit vlastní ženu. Jenže má Paul dost síly na to, aby síly pekla porazil?

Prostě někdo z filmu.

Paul má víru, ale je jasné, že jeho víra nemusí být dost silná, že temné síly se budou snažit o to, aby jeho snaha nebyla naplněna. A jelikož je Paulova rodina širší než jen Emily, tak se dá očekávat, že budou ovlivněny i další osoby. Kdo zemře? Kdo přežije? Podaří se Emily zachránit? A není to v konečném důsledku vlastně jedno? Bohužel, takový pocit budete u filmu „Forsaken“ mít.

Nejlepší scéna.

Myslím si, že je celkem škoda, že snímek „Forsaken“ nedovede diváka získat na svou stranu, protože si myslím, že zde potenciál byl. Scéna s Emily v nemocnici je skutečně velmi nepříjemná na sledování, a to jen proto, že to je natočeno celkem dobře a Emily měla skvělý casting i v podobě své temné verze. Jedna scéna, která se objevuje i na plakátu, ale celý film nezachrání.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (satan)


Přidat komentář