Jack Goes Home (2016)

60%
Jack se vrátil za mámou, což nebylo nejlepší rozhodnutí pro nikoho.

Jack Goes Home

USA, 2016, 100 minut

 

Režie: Thomas Dekker

Scénář: Thomas Dekker

Hrají:

Rory Culkin (Jack)

Nando Del Castillo (Damian)

Lin Shaye (Teresa)

Serge Levin (Sven)

 

Jack se vrátil domů. Na tom vlastně celý snímek „Jack Goes Home“ stojí. Když se na ten název podíváte, asi vás hned na první pohled nenapadne, že by se mohlo jednat o horor. Mohl by to být skoro jakýkoli film. Komedie, drama, akční film, možná i sci-fi, něco ve stylu „E.T.“. ale on e to horor. I když nejen horor. Rozhodně to má přesah, protože se jedná o silný vztahový film.

Jack se vrátil domů...

Ta vztahovost není ani tak ve smyslu muž a žena, tedy v milostném vztahu, ale spíše ve vztahu jeden člen rodiny a druhý člen rodiny, i když ani to intimní nemusí být nutně vyloučeno. Jack se totiž vrátil domů poté, co měl jeho otec smrtelnou nehodu v autě, při níž se zranila i jeh matka. Ta na tom není po nehodě úplně dobře, a tak se Jack (Rory Culkin) rozhodl, že matce pomůže.

Maminka mu ráda udělá masáž...

Matka (Lin Shaye) je samozřejmě ráda, že se její synáček vrátil, řece jen je to hezké mít někoho velmi blízkého u sebe, když došlo k tak tragické události a člověk na tom není zdravotně zrovna nejlépe. Jenže při pohledu na Jacka tak nějak tušíte, že jeho návrat není zrovna začátkem něčeho, co by se dalo nazvat rodinnou selankou. Vypadá to, že by setkání mohlo být i nepříjemné.

V posteli naštěstí mámu nemá.

Film „Jack Goes Home“ není dějově našlapaný film, jako kdyby zde o vyprávění samotné ani nešlo. On je ten rámec celkem jednoduchý. Jack se vrátil domů, chce pomoct matce, ale historie rodiny není zrovna milá a jsou zde momenty, které by na veřejnost neměli jít, stejně jako je na Jackovi patrné, že sám á své vlastní problémy. A tak se před vás dostává nikoli příběh, ale sto minut pořádné deprese.

I když... vztah mají zvláštní.

Thomas Dekker je známý hlavně jako herec, ale ve svém druhém režijním počinu ukázal, že je schopen film ukočírovat i režisérsky. Dokonce tu ani sám nehraje, což je docela sympatické. Dal prostor jiným a ti zvládli přesně to, co měli. Natočit silně depresivní snímek, který na diváka nějakým způsobem dovede zapůsobit. A to se dle mého podařilo měrou vrchovatou.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (mučení)


Přidat komentář