Goblin (1993)

40%
Jeden hodně levný trash s místy dobrými triky.

Goblin

USA, 1993, 74 minut

 

Režie: Todd Sheets

Scénář: Todd Sheets a Jerry Angell

Hrají:

Mike Hellman (Jerry)

Bobby Westrick (Larry)

Jenny Admire (Tammy)

Kim Alber (Sherry)

 

„Goblin“ patří k těm zapomenutým snímků, o kterých se asi ani nebude moc vědět, ale je možné na ně narazit, pokud budete mít to štěstí, že se o něm dozvíte. Je totiž dostupný na YouTube, i když si nejsem jistý tím, o jak oficiální upload se jedná. Když se ale ke snímku dostanete, dojde vám, že tohle je zapomenuté i proto, že se jedná o film pro celkem malou skupinu diváků.

 Příšera příšerná.

„Goblin“ z roku 1993 je totiž snímek trashový, kde jde jenom o to, abyste se možná trochu zhnusili u scén zabíjení, které jsou zde prováděny celkem explicitně, i když z toho na vás čiší jasný důkaz, že snímek „Goblin“ neměl příliš rozsáhlý rozpočet k tomu, aby mohl obsahovat lepší trikovou nebo jakoukoli jinou stránku. Tvůrci s tím do toho ale šli a představili film, který je pro fanoušky.

 Nikdo neuteče.

Pro fanoušky pokleslého žánru, protože v podstatě už od úvodní scény je jasné, že tady dostanete hromadu vnitřností a krve v záběrech, které budou mnohdy hodně šroubované a kostrbaté, ale přesto hnusné. Budou se ve vás snažit vyvolat pocit na zvracení, který se dostaví asi jenom v případě, kdy jste nikdy nic podobného trashového neviděli. V takovém případě ale myslím, že se k filmu ani nedostanete.

 A bude to bolet.

Příběh přitom začíná celkem mírně. Dva mladí manželé se stěhují do velmi klidného městečka, které se jmenuje Goblins City. Jasně, tohle není jméno pro místo, které bude zrovna mírumilovné, ale goblini už by měli být dávno pryč. Ale proč teda místní začínají umírat způsobem, který není zrovna moc pěkný na pohled? Něco s tím městem opravdu nebude v pořádku.

 Bolí to.

Čím snímek „Goblin“ nevyniká, to je maska, která byla použita pro příšeru, jež se zde objevuje. Ta se mi opravdu moc nelíbila, ale na druhou stranu jsem byl celkem spokojený s trashovým ztvárněním gore, kterého je zde přece jenom dost. „Goblin“ je špatný snímek, ale jsem si jistý, že pro fanoušky braku by mohl být něčím, co ještě neviděli a co je dovede na chvilku zaujmout.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (gore, béčka, hnus)


Přidat komentář