Gosa 2 (2010)

35%
Pokračování, které si Jižní Korea mohla odpustit.

Gosa 2

Jižní Korea, 2010, 84 minut

 

Režie: Seon-dong Yu

Scénář: Seon-dong Yu

Hrají:

Ah-Jin Choi (Ji-Yoon)

Jeong-eum Hwang (Eun-Su Park)

Chang-wook Ji (Soo-Il)

Su-ro Kim (Cha Seonsang)

 

Jihokorejský snímek „Gosa“ nepředstavoval z hlediska hororového žánru nic převratného, ale za mě bylo celkem fajn se vrátit k asijským duchařským hororům, kterým se v poslední době tolik nevěnuji a které už se také tolik nenatáčí, jako tomu bylo na přelomu tisíciletí a v následujícím desetiletí. Pokračování tohoto filmu už ale opravdu není ono a je to pokračování zbytečné.

Ty pohledy...

Snímek „Gosa 2“ nijak moc nepřekvapí, protože se jedná v podstatě o to, co jste viděli v jedničce, i když problém je už od začátku v tom, že zde nejsou postavy, které by byly skutečně zajímavé. Fakt, který fungoval v prvním filmu, přechod žánru mezi duchařinou a klasickým slasherem, je zde jen něco, co se jeví jako zbytečné a nic nového to divákovi nepřinese.

Jen si trochu zaplaveme.

Jihokorejský horor „Gosa 2“ pak stojí především na tom, že je to ze začátku takové tajemné. Jenže na co je vám to tajemné, když stejně budete celou dobu tušit, jak se to vlastně vyvine, kde je problém, protože prostě nejde o nich jiného než nahnat skupinu mladých licí na jednu hromadu, kde budou jednoduššími cíli. Jasně, tohle je prostě hororový standard, který trochu nudí. Někdy i trochu víc.

Drsný školačky.

Chtělo by se říct – anebo divák by v to alespoň chtěl doufat – že díky asijskému stylu se podaří do filmu propašovat dobrou atmosféru, ale najednou si uvědomíte, že ta atmosféra má být dána jen skutečností, že je použito málo světla, že je všechno tmavé a že si sem tam říkáte, že je to díky modré takové celé chladné. Na dobrou atmosféru ale tohle nestačí, to je jen takový nutný základ a alibismus.

Tady jde o život.

Pokud se chcete podívat na průměrný asijský horor, mrkněte se na první díl, pokud chcete vidět to samé, ale ještě o něco horší, podívejte se na film druhý. A pokud se rozhodnete, že se nepodíváte ani na jeden film z této jihokorejské série, myslím, že tím sami sobě nijak nebudete ubližovat, protože se vaše hororové obzory nestanou nijak bohatšími ani nijak chudšími.

 

Hodnocení: 35 %

 

Hororové filmy (duchové, vrazi)


Přidat komentář