Hangman's Game (2015)

35%
Hra na oběšence se nedá vyhrát.

Hangman's Game

Kolumbie, USA, 2015, 87 minut

 

Režie: Miguel Urrutia

Scénář: Miguel Urrutia

Hrají:

Jason Chad Roth (Mark)

Andres De La Fuente (Mauricio)

Viña Machado (Vanessa)

Jorge Herrera (Heliceo)

 

Znáte takovou tu hru, které se česky říká Šibenice? Někdo si myslí slovo a vy říkáte písmena. Pokud písmeno ve slově je, je zapsáno a vám se slovo postupně odhaluje. Pokud písmeno není součástí hledaného slova, tak se začne kreslit část šibenice. Čím hůř se strefujete, tím více se přibližujete tomu, že vaše postavička, kterou protihráč kreslí, skutečně skončí na šibenici oběšená.

 Blbá chvíle na seznámení.

Podobnou hru, akorát v trochu jiném ražení, si zahrají i postavy snímku „Hangman's Game“. Jedná se o kolumbijský film, který byla natočen v americké koprodukci. Je vidět, že se americká produkce na horor, který může přijít z Jižní Ameriky, docela zaměřuje, pravděpodobně v naději, že se objeví nějaký povedený kousek. Tentokrát i bez přítomnosti Eliho Rotha jako producenta.

 Jen si tak viset.

Mark je Američan, který se probudí v kolumbijské džungli. Na jednu stranu by to mohlo být dílem pořádně propařeného večera, ale v Markově případě to vypadá, že příčina bude trochu někde jinde. Hlavním vodítkem je skutečnost, že se neprobouzí sám a není zrovna v záviděníhodném stavu – to znamená, že je přivázaný a nemůže utéct. Že je spoutaný spolu s ženou lehčích mravů, také není žádná výhra.

 Vyděšených je víc.

Mark se ocitl v centru jedné hry. Jedná se o onu titulní oběšencovu hru. Hraje ji spolu se svými únosci, kteří jsou celkem logicky na koni. Mark má dvě možnosti – buď bude spolupracovat, získá pro své únosce heslo, díky kterému se budou moct dostat k pořádnému balíku, a pak zemře, anebo nebude spolupracovat a jeho smrt nastane velmi brzy. Volba to není zrovna kdovíjaká.

 Film není tak sexy, jak by se zdálo.

Snímek „Hangman's Game“ se odehrává v podstatě v reálném čase a my sledujeme Markův osud v džungli. Tím, že jsme rovnou vrženi do hry, sice tvůrci hrají na to, že bude zajímavé zjistit, o co vlastně jde, jenže k tomuhle zjištění dochází poměrně brzy. Následný vývoj se jeví jako příliš natahovaný a skoro bez nápadu, což hodně snižuje celkové dojmy, které nakonec budete z filmu „Hangman's Game“ mít.

 

Hodnocení: 35 %

Hororové filmy (mučení, vrazi)


Přidat komentář