Hellraiser: Revelations (2011)

10%
Pokračování, které nemělo být natočeno.

Hellraiser: Revelations

USA, 2011, 75 minut

 

Režie: Víctor García

Scénář: Gary J. Tunnicliffe

Hrají:

Nick Eversman (Steven Craven)

Steven Brand (Dr. Ross Craven)

Fred Tatasciore (Faceless Steven)

Tracey Fairaway (Emma Craven)

 

Tak tu máme zatím poslední díl série „Hellraiser“. To samo o sobě není vzhledem k předchozím třem dílům nějak zásadně pozitivní zpráva, ale co je ještě horší, to je skutečnost, že se v tomto díle již neobjevuje Doug Bradley jako Pinhead, ale jeho postava je zahrána nějakým jiným hercem, který ani pořádně nemá jméno a v hororovém světě není moc známý.

 To už je na první pohled vidět, že to není Doug Bradley.

Proč se Doug Bradley rozhodl, že nebude hrát v devátém dílu? Důvod je celkem prozaický. Ano, Doug Bradley byl skutečně osloven studiem, aby se podílel i na tomto filmu. Jenže to bylo celé strašně moc narychlo. Studio Dimension Films zjistilo, že už je načase, aby něco dělalo se svou opcí na „Hellraiser“ franšízu. Kdyby studio žádný film nenatočilo, tak mu práva propadnou, a to rozhodně nechtělo. A tak se narychlo splácal film, který dostal název „Hellraiser: Revelations“.

 Hlavolam se moc nemění.

Doug Bradley tedy odmítnul, protože cítil, že tohle je horký brambor, který si mezi sebou lidé přehazují jen proto, aby ho měli. A jeho nepřítomnost je znát. Pinhead v podání Stephana Smithe Collinse vedle Bradleyho postavy vypadá jako rachitický idiot. A to jsem se ještě ani pořádně nedostal k příběhu, který je jednoduše otřesný a je to nejspíš první věc, která tvůrce napadla.

 Jen hezky světélkuje.

Dva mladí kluci se natáčejí na kameru během svého výletu do Mexika, do Tijuany. Tenhle výlet se zvrtne a oni se dostanou do světa Cenobitů. Jak je jejich setkání s hlavolamem uvěřitelné, to je jedna věc. Druhá věc je skutečnost, že sledujete film, který je téměř amatérský a neskutečně toporný. Nejen, že studio Dimension Films chtělo film natočit velmi rychle, ale celkově si k tomu vybralo velmi špatné filmaře, a to jak, za kamerou, tak i před kamerou.

 Tohle je taky celkem klasika.

„Hellraiser: Revelations“ je opravdu tím nejhorším, co v sérii najdete. Je úplně jedno, jestli je to součást série „Hellraiser“, nebo ne, protože tenhle snímek nenadchne nikoho. Ani fanouška hororu, ani zapřisáhlého fanouška série. Tohle je krok vedle a je prostě moc vidět, jak to dopadne, když se filmové studio pustí do něčeho z nutnosti a z ješitnosti, místo aby práva raději prodalo.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (příšery, béčka, found footage)


Přidat komentář