Hemlock Grove

79%
"Hemlock Grove" je třetí díl série článků, které se budou věnovat současným TOP hororovým seriálům, které můžete sledovat.

1. obrázek k Hemlock Grove

Nové město novým začátkem, ale kdo by čekal, že při nastěhování se toho semele tolik? Ovšem nastěhovat se do přespříliš obyčejného městečka a čekat, že se něco nepokazí, by bylo naivní. Všichni tam ve vzduchu cítí jakési napětí vyvolané rodinou, která stojí nad všemi i samotným zákonem. V pozadí toho všeho se však skrývá víc.

“Hemlock Grove“ seriál uvedený společností Netflix vychází z knižní předlohy Briana McGreevyho. První díl se na internetové platformě objevil v roce 2013 a přinesl s sebou nezvyklý zážitek. Novodobý styl pojetí urban-fantasy příběhu mohl na diváky zapůsobit jen dvěma směry, a to náklonností, či jasným zavržením. Celým seriálem prošlo mnoho postav, které by stály za zmínku, ale nejdůležitějšími byli Peter Rumancek (Landon Liboiron) cikánský nováček v malebném městečku Hemlock Grove, jeho sestra Destiny (Kaniehtiio Horn) a rodina Godfreyových, jejímiž nejvýraznějšími členy byli bratr Roman (Dougray Scott) a sestra Shelley (Madelein Martin).

2. obrázek k Hemlock Grove

Zvláštní styl vyprávění příběhu, kterým se pyšní tento seriál, je okouzlující, ale odrazující zároveň. Drastické, násilné a občas extrémní podání se stalo očekávaným charakteristickým prvkem. Příběh na prvních pár chvil nejistý se postupem času stává stabilnějším, a i přes obtíže, kterým se vystavil, se stal jakýmsi stavidlem celého seriálu. V tomto příběhu žádná postava není tak úplně vedlejší a má svůj vlastní příběh a úděl.

Kladnými stránkami seriálu se staly tajemné prvky zakrývající jednotlivé části příběhu a dokonce i jejich pozvolné odhalování. Výběr méně známých nebo hůře zapamatovatelných herců, jež se seriálu vyplatil a ukázal, že k zaujetí není potřeba známé tváře. Efekty obstojně si stojící za svou krásou v jednoduchosti a hudba, která do stylu a příběhu dokonale zapadla. Celkově se scénáristé předvedli i při konverzacích, které mnohým jiným tvůrcům činí problémy.

6. obrázek k seriálu Hemlock Grove

Jeden z největších záporů by mohl zvláštní styl kamery a pohybu kolem postav. Seriál celkově připomíná daleko starší projekt s méně možnostmi jak v ohledu kamer, zvuku, tak i v ohledu prostředí. Herci se nepříjemně dlouhou dobu vžívají do postav a jsou viditelně nejistí při každé scéně, což se ovšem v pozdějších dílech zlepšilo a hrany se uhladily. Nakonec by se seriálu daly vytknout slabší hororové prvky, které odstoupily příběhu.

5. obrázek k Hemlock Grove... WTF?

Tenhle kousek pro mne byl oříškem. Dlouho jsem se rozhodoval, jak seriál ohodnotit, jelikož jeho prvky jsou netradiční a přináší do světa seriálů něco nového a poutavého. Ale zároveň vidím i zápory, které se nedají opomenout. Tudíž si tento seriál za své klady i zápory neodnáší nejlepší a zároveň ani nejhorší hodnocení 79%. 

4. obrázek k Hemlock Grove

 

Hororové filmy (zombie, upíři, vlkodlaci, gore, béčka, zvířata, vrazi, seriály, mysteriózní)


Přidat komentář