Honeymoon Horror (1982)

50%
Líbánky nemusí být jen o sexu, ale také o přežití.

Honeymoon Horror

USA, 1982, 88 minut

 

Režie: Harry Preston

Scénář: Harry Preston a L. L. Carney

Hrají:

Paul Iwanski (Jeff)

Bob Wagner (Vic)

Cheryl Black (Elaine)

Philip Thompson (Dwayne)

 

Snímek „Honeymoon Horror“ je strašně prvoplánový horor, jeden z těch amerických levnějších filmů, které naskočily na to, že v 80. letech hodně letěl žánr slasheru, a tak se jich točilo skutečně velké množství. A ne všechny byly kvalitní. „Honeymoon Horror“ kvalitní není, ale má to v sobě takový správný retro nádech, že mě to stejně nakonec dovedlo zaujmout.

Dobrý knírek.

Síla filmu „Honeymoon Horror“ je vlastně v tom, že se jedná o celkem levný, místy skoro až amatérsky vypadající horor. Díky tomu získává dění takový správný špinavý nádech, který slasherům prostě sluší. Vrah je většinou hajzl, který se s tím nepáře, a tak taková syrovost prostě padne na úrodnou půdu. Vzhledem k tomu, že snímek „Honeymoon Horror“ zase nemá tolik jinak co nabídnout, je to ku prospěchu věci.

Pěkná příšerka.

Děj filmu vypráví o jednom resortu, který se jmenuje krásně poeticky Honeymoon Island, kde mladé páry, které se zrovna sezdaly, chtějí trávit svoje líbánky, protože je tam prostě klid, užijí si samy sebe a o to jde především. Až na to, že se v rezortu zrovna objevil někdo, kdo chce narušit milostné hrátky. A rozhodně se s tím moc nesere. Dokonce i odseknuté údy budou lítat.

Asi poslouchá něco zajímavého.

Nutno ale přiznat, že film není vyloženě dokonalý v maskách a tricích, nevidíme, jak je ruka odseknuta, jen to, jak odpadne. Ale svůj efekt to rozhodně má. Snímek je krvavý a popravdě, budete rádi, že se některých postav zbavíte. Navíce je film „Honeymoon Horror“ docela sexy, což od tohoto typu slasheru z této doby také celkem očekáváte. Jen trochu více odhalené nahoty by bylo fajn.

A ještě jednou příšerka.

Pokud chcete v oblasti slasheru něco průměrného až podprůměrného, prostě film, u kterého si můžete zařvat, kdy konečně daná postava chcípne, je americký horor „Honeymoon Horror“ tím pravým. Je to skutečně nenáročné, nijak výrazně originální, ale tak nějak dostanete to, co chcete. Není to ve velké kvalitě, ale to ve skutečnosti není na škodu, ale spíše ku prospěchu filmu.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (slasher, survival, vrazi)


Přidat komentář