Horror Hotel the Movie (2016)

40%
Pár povídek, které zapomenete a ani se nezasmějete.

Horror Hotel the Movie

USA, 2016, 103 minut

 

Režie: Ricky Hess

Scénář: Al Hess

Hrají:

Tera Buerkle (Sylvia Bunch)

Deborah Childs (Phoebe Bird)

Jordan Demers (Alice)

Austin Freeman (Rodger)

 

Když už dáte filmu název „Horror Hotel the Movie“, pravděpodobně počítáte s tím, že diváci budou očekávat hororové povídky. Hessové ale šli cestou spíše komediálních povídek s nějakým tím drsnějším prvkem. Nic moc hororového na tomhle filmu není, a to v podstatě ani v jedné povídce, protože ani jedna se nedovede brát pořádně vážně, což je překvapivě na škodu.

 Jen si tak lehnout.

U amatérského filmu byste si přitom spíše řekli, že je dobře, když je obsah odlehčený. Nezávislost snímku se projevuje ale hlavně v tom, že zde nejsou nijak moc skvělí herci, ale co se třeba kvality obrazu týká, není to vůbec špatné. Na druhou stranu ani tohle není v dnešní době moc problém. „Horror Hotel the Movie“ je prostě ukázkou moderního hororu – točit cokoli za jakoukoli cenu s dobrou technikou.

 Dvě jsou víc než jedna.

Přitom má snímek „Horror Hotel the Movie“ docela dobré východisko. Mně se líbí, když se mají povídky odehrávat na malém prostoru. V tomhle případě je to hotel, nebo spíše motel. Každý návštěvník je jiný, každému se může stát něco odlišného. Fantazie může začít pracovat, ale bohužel Hessové se zrovna moc z řetězu neutrhli a dvakrát imaginativní snímek nenatočili.

 Jeden a ten samý hotel.

„Horror Hotel the Movie“ obsahuje celkem šest povídek, které se odehrávají v jednom hotelu a mnohdy v nich vystupují i stejní herci, ač v jiných postavách. Všechny povídky jsou laděny spíše do humorna, i když by místy ten humor měl být černý. Nutně se ale nedaří diváka rozesmát, v mém případě se to nepodařilo ani jednou. Hned první povídka o mimozemšťankách udává slabý tón celému filmu.

 Svépomocný elektrikář.

„Horror Hotel the Movie“ je v konečném důsledku jednoduše film, který snadno zapadne. Za několik dní, nebo i hodin si na něj už nevzpomenete, protože zde není ani jedna povídka, z níž byste měli nějaký trochu větší zážitek. Sem tam je zde fajn ujetý nápad, ale jeho provedení je tak tuctové, že z toho nic nevyjde. Mnohdy snímek zabíjejí herci svou neschopností uhrát i třeba vtipnou scénu.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (béčka, komedie)


Přidat komentář