Hory zalité krví (2009)

70%
Hledání ztraceného krvavého hororu se změní v horor sám.

Hory zalité krví

The Hills Run Red

USA, 2009, 81 minut

 

Režie: Dave Parker

Scénář: David J. Schow, John Dombrow a John Carchietta

Hrají:

Sophie Monk (Alexa)

Tad Hilgenbrink (Tyler)

William Sadler (Concannon)

Janet Montgomery (Serina)

 

„Hory zalité krví“ mají takový hezký název, že se to skoro snaží evokovat snímek „Hory mají oči“ od Wese Cravena – nikoli pouze remake, samozřejmě – ale Dave Parker a jeho scenáristé šli trochu jinou cestou a rozhodli se, že natočí film, který není až tak originální, ale ve skutečnosti vás může docela bavit, protože skutečně až do konce nebudete pořádně vědět, jak se to vlastně celé má.

 Nebojte, to bude skvělej film.

Tyler je hororový nadšenec. Asi to sami trochu znáte. Ale Tyler jde ještě dál. Dověděl se o snímku „The Hills Run Red“, který kdysi natočil režisér Wilson Wyler Concannon. Tenhle film měl být nejkrvavějším slasherem 80. let, ale bohužel se ztratil anebo byl zničen. Zachoval se pouze krátký trailer. Jen pro jistotu – jedná se o fiktivní film vytvořený pouze pro tento snímek z roku 2009. Opravdu nemá smysl po něm pátrat.

 Hlavně udržet atmosféru.

Tyler se natolik nadchne, že chce za každou cenu zjistit, jak vypadal celý film. A tak kontaktuje jediného člověka, kterého je schopen najít – dceru režiséra Concannona. Ta není na první pohled ochotná, ale když jí podrobí odvykačce, hned se její názor změní a ona s dalšími dvěma Tylerovými přáteli pátrá po stopách svého otce i po stopách svých vzpomínek.
Zabiják má parádní design.

Že je něco krutě špatně, to je celkem jasné na první pohled. Přece jen je to horor a dá se docela snadno předpokládat, jakým způsobem se všechno zvrtne. Ale přesto je ve filmu tolik zvratů, že vás dokáže vcucnout a vy sledujete až do konce, protože prostě chcete vědět, jak to celé dopadne. Postavy jsou protivné, ale ne tolik, aby vás odradily, a jako slasher je to ve skutečnosti originální a místy docela novátorské. Celá ta mytologie, která je zde vytvořena, funguje, a to až do samotného konce, kdy už vás opravdu nic nepřekvapí.

 Nespěchejte, ublíženo bude všem.

Snímek „Hory zalité krví“ jsou tak celkem příjemným překvapením a je vidět, že i v oblasti shasheru je možné natočit zajímavý film, a to i přesto, že se to skombinuje se žánrem mockumentary. Tenhle snímek funguje, je dostatečně krvavý, je dostatečně odvážný a já jsem rád, že se ani američtí tvůrci sem tam nebojí a jsou schopni natočit něco, co má prvky inovace a co je v konečném důsledku dobré. Možná i více než jen dobré.

 

Hodnocení: 70 %

Hororové filmy (slasher, béčka, vrazi, found footage)


Přidat komentář