Hostel

60%
Jméno Quentina Tarantina, který se podílel na produkci, slibuje kvalitu snímku,
který byl před premiérou dlouho opěvován jako nový král hororů. Je to ale pravda?



Příběh začíná v Amsterodamu a sledujeme tři kamarády - Joshe, Oliho a Paxtona, kteří si společně cestují po světě a užívají si radostí mládí, tedy trávy a sexu s krásnými děvčaty.
Tady jim jeden člověk řekne, aby jeli na Slovensko, že v Bratislavě je Hostel, ve kterém jsou ty nejkrásnější holky, které dokáží splnit ty nejdivočejší sny. Trojice hrdinu se tam opravdu vypraví a opravdu naleznou děvčata, se kterými se vyspí.
První polovina filmu se tváří jako film pro náctileté říznutý erotikou. Ovšem to jen
na první pohled, karta se obrátí v okamžiku, kdy zmizí Oli a hned po něm Josh, kterého
za pár minut vidíme, jak do něj cvok v podání Jana Vlasáka vrtá vrtačkou a řeže mu nohy. Nebudu prozrazovat děj, jen řeknu, že jediný kdo přežije je Paxton, ale bude za to muset zaplatit vysokou cenu.
Celý film je vlastně o organizaci, která chytá obyčejné lidi pro bohaté lidi, kteří je potom vraždí. Každý člověk má svou specifickou cenu, například za zavraždění Američana se platí 2 500 eur.
Režie se ujal Eli Roth, který si získal fanoušky už svým debutem Cabin Fever a Hostel
je vlastně pojatý jako film od fanouška hororu fanouškům hororu. Již zmíněnou Bratislavu při natáčení zastoupila Praha a musím zmínit, že na diskotékách hrají písničky od Michala Davida a atmosféru dotváří hudba od Nathana Bara.
Na začátku jsem položil otázku, zda se Hostel stal králem filmového hororu a jaká je odpověď? Nestal. Není to sice špatný film, ale rozhodně se u něj nebudete třást strachy, sem tam se u něj zasmějete, a jediné co ve vás film vyvolá, bude touha vyzvracet se, takže rozhodně před tím nejezte.
A co říci závěrem? Tohle nezachránil ani Quentin Tarantino, jehož Pulp fiction patří k nejlepším filmům, jaké jsem kdy viděl. Hostel není úplně nejhorší film, ale ke špičce hororu asi patřit nikdy nebude.

Hodnocení: 60%

Hororové filmy (gore, mučení, hnus, vrazi)

Recenzovaný titul můžete objednat online na Blu-ray nebo DVD.
Blu-ray
DVD


Přidat komentář