House of the Dead (2003)

40%
Uwe Boll a jedna z jeho herních adaptací.

House of the Dead

Německo, Kanada, USA, 2003, 90 minut

 

Režie: Uwe Boll

Scénář: Dan Bates, Dave Parker a Mark A. Altman

Hrají:

Jonathan Cherry (Rudy)

Tyron Leitso (Simon)

Clint Howard (Salish)

Ona Grauer (Alicia)

 

Uwe Boll není zrovna autor, který by si našel obrovské množství stoupenců, spíš velké množství kritiků. Ale přesto měl období, kdy mohl natáčet filmy a bylo jich docela dost. Zaměřil se pak hodně na snímky, jejichž předlohou byly videohry, především pak s hororovou, nebo minimálně fantastickou tematikou. Právě takový je i film „House of the Dead“.

Takhle se nemrtví nehledají.

Německo-kanadsko-americká koprodukce dala vzniknout filmu, který se snaží být akční a kde Uwe Boll chtěl přenést trochu toho herního zážitku i na plátno. I proto tu jsou scény, které jsou vytržené přímo ze hry a kombinují se s hranými scénami. Jsou to naštěstí jen takové štěky, ale člověk si jich všimne. S něčím podobným, jen v mnohem větší míře, pak přišel i film „Doom“. Že by byl Boll průkopník?

Svět už hoří.

Koprodukční snímek „House of the Dead“ má celkem jednoduchou zápletku. Parta mladých lidí si najme loď starého kapitána Kirka (celkem cool Jürgen Prochnow), aby se mohli dopravit na ostrov, kde by to byla jedna velká pařba. Jasně, na tu ani moc nedojde, protože se mladá v čele s kapitánem, který je překvapivě dobře ozbrojený, musí bránit zástupu zombie, které ostrov obývají.

Nemrtví už tam jsou.

Ještě štěstí, že byl kapitán Kirk fanda do zbraní a měl s sebou arzenál, který se dal na zombie použít. A tak začíná boj o přežití, který je celkem akční, rychlý a béčkově natočený, s efekty, které nejsou vždy výborné, ale sem tam i s maskami, které docela fungují. Nejsem si jistý, hru jsem nikdy nehrál, ale u filmu jsem si říkal, že fandy videohry by tohle mohlo možná bavit, anebo to zabrnká na určitou nostalgickou strunu.

Kapitán má rád zbraně.

Německý špílmachr Uwe Boll si trochu neprávem zasloužil pověst nejhoršího filmaře. Na druhou stranu myslím, že to je něco, co molo trochu pomoct jeho kariéře. Jednoduše se o něm mluvilo, i když negativně. Na jeho filmy se lidi koukali, a když pak konečně začal točit něco lepšího, najednou už nebyl zájem. „House of the Dead“ je špatný film, ale rozhodně ne nějak extra špatný.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (zombie, béčka)


Přidat komentář