Hra vlkodlaků (2011)

60%
Když si chtějí vlkodlaci hrát, neúspěšní spisovatelé to nemají jednoduché.

Hra vlkodlaků

Lobos de Arga

Španělsko, 2011, 98 minut

 

Režie: Juan Martínez Moreno

Scénář: Juan Martínez Moreno

Hrají:

Gorka Otxoa (Tomás Mariño)

Carlos Areces (Calixto)

Secun de la Rosa (Mario)

Mabel Rivera (Rosa)

 

Dá se ve vlkodlačích filmech vymyslet něco nového? Na podobnou otázku by bylo možné se ptát v rámci upířího hororu, ale třeba i v rámci zombie žánru. Já se neptám na to, jestli je možné vymyslet něco nového, ale jestli je možné přijít s filmem/knihou/komiksem, které nejsou naprosto nové, ale které vás dovedou zaujmout. A myslím, že snímek „Hra vlkodlaků“ si svoje fanoušky najde.

Vskutku nebezpeční.

„Hra vlkodlaků“ je španělský horor, který se ale od prvního momentu nebere vážně, což je v tomhle případě dobře. Je to odlehčené a funguje to. Na druhou stranu je to zároveň film, který ctí žánr a rozhodně vás neochudí o přeměnu, která je v tomhle případě skutečně masová a parádní. Rozhodně jedna z památných přeměn na vlkodlaka, které se ve světovém filmu objevily. A že natočit něco takového v roce 2011 není špatné.

Tihle vypadají nebezpečněji.

Snímek „Hra vlkodlaků“ vypráví o muži, který Tomás Mariño, který je spisovatelem, ale nikoli příliš úspěšným. Přesto se jeho rodné městečko rozhodne, že ho za jeho tvorbu a přínos literatuře ocení. A tak Tomáse pozvou domů, aby si zde převzal cenu. Tomás ale netuší, že pozvání má ve skutečnosti jiný cíl – konečně skoncovat s kletbou, která vesnici sužuje už dekády a možná století.

Vlkodlaci vypadají dobře.

Tomás se ocitá v roli obětiny, kdy má pomoc zachránit dědinu. Teď je jen na něm, jestli se mu povede zachránit sebe sama a případně i ty vyděšené lidi, kteří jsou ochotni zabít člověka, aby konečně našli klid. Asi je celkem jasné, že vše nepůjde podle plánu. Snímek jede v příjemném humorném tempu, které má děsivé prvky a rozhodně není trapné. Tohle není od vlkodlačí hororové komedie málo.

Ani oheň jim nevadí.

Španělský film „Hra vlkodlaků“ vás rozhodně neurazí. Je to dobře zvládnutá komedie, která nemá moc originální děj, ale v tomhle případě to vůbec nevadí, protože jde primárně o to, abyste se bavili. A myslím, že při sledování filmu se bavit budete. Možná se nebudete popadat za břicho, jak je to zábavné, ale je to takové příjemně plynoucí s tím, že dostanete to, co čekáte a možná ještě něco navíc.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (vlkodlaci)


Přidat komentář