Hráči se smrtí (2017)

30%
Další z remaků, který nemusel - a neměl - být natočen.

Hráči se smrtí

Flatliners

USA, Kanada, 2017, 109 minut

 

Režie: Niels Arden Oplev

Scénář: Ben Ripley podle původního scénáře Petera Filardiho

Hrají:

Ellen Page (Courtney)

Diego Luna (Ray)

Nina Dobrev (Marlo)

James Norton (Jamie)

 

Snímek „Hráči se smrtí“ Joela Schumachera nebyl dle mého názoru vůbec špatný. Naopak, docela se mi líbil, jak se ze sci-fi – jak alespoň snímek na první pohled vypadá – podařilo vykřesat nejen thriller, ale místy i horor, který je navíc velmi niterný, protože se zde daří útočit na minulost a charaktery postav. Někdo si ale řekl, že film z roku 1990 je pro dnešního diváka moc starý.

Zachrání ji?

A tak byl natočen remake, který i v češtině nese stejný název, tedy „Hráči se smrtí“, což je asi logické, že se to nepřeloží jako „Rovnočárové“. „Hráči se smrtí“ z roku 1990 měli v centru dění čtyři muž a jen jednu ženu, což v současné době prostě není možné, a tak byl v tomhle směru snímek aktualizován a máme tu tři ženy a dva muže. Alespoň se vrátil Kiefer Sutherland, i když jen ve vedlejší roli, která nemá pro děj moc velký význam.

Dobrý, všude čisto.

Děj snímku „Hráči se smrtí“ je stejný jako v případě původního, což se asi dalo očekávat, jen ten vývoj se postupně mění a není to až tak komorní, jako byl první snímek. Ale jde opět o to, že se jeden z pětice rozhodne, že by bylo super zkusit, co je na druhé straně. A nechá se zabít a po minutě oživit, pokud by tedy šlo všechno dobře. Iniciátorem je tentokrát Courtney (Ellen Page).

Ne, ani vizuálně to není skvělé...

A pak už si to chce zkusit každý z pětice, ale poté zjišťují, že začínají vidět divné věci. Takže jedeme ve stejné rovině, pak ale dějově dochází k překvapení, které mě osobně potěšilo. Jenže od té chvíle jde film do kopru a celý vyznívá jako moralizující agitace o tom, že je potřeba se omluvit za hříchy minulosti, aby nám bylo odpuštěno. V původním filmu to tak křečovitě nevyznělo.

Hlavně mít skenovací čepičku, jinak je umírání k ničemu.

Snímek „Hráči se smrtí“ z roku 2017 prostě neměl nárok na to, aby uspěl. Hororová atmosféra je zde jen chvílemi, spíše je to opravdu jen agitace. Navíc je to remake povedeného kousku, což ho v mých očích automaticky shazuje. Tohle se ale opravdu nepovedlo a nemělo smysl předělávku točit. Navíc je zde Ellen Page, která mi film od filmu přijde otravnější a otravnější.

 

Hodnocení: 30 %

 

Hororové filmy (mysteriózní)


Přidat komentář