Hrůza v Connecticutu (2009)

60%
Connecticut podle všeho není místo, kde by se měl váš syn zotavovat v klidu. To ale neznamená, že se nezotaví.

Hrůza v Connecticutu

The Haunting in Connecticut

USA, Kanada, 2009, 92 minut

 

Režie: Peter Cornwell

Scénář: Adam Simon a Tim Metcalfe

Hrají:

Virginia Madsen (Sara Campbell)

Kyle Gallner (Matt Campbell)

Elias Koteas (Reverend Popescu)

Amanda Crew (Wendy)

 

Filmy podle skutečných událostí jsou samy o sobě zajímavé právě faktem, že k nim došlo. Tohle je činí trochu jinými, intenzívnějšími, hlavně pokud jsou dobře natočeny. Někdy máte ale pocit, že ona vlastně ani ta skutečnost zase tak zajímavá není. V hororu to ale moc neplatí, protože jakmile se něco hororového děje ve skutečnosti, tak to rozhodně na člověka dopad má. Už jen divák si řekne: „Sakra, když se tohle mohlo stát někomu jinému, co když by se to mohlo stát i mně?“

 Virginia je pořád kus.

Eda a Lorraine Warrenovi už známe díky filmu „V zajetí démonů“. Nezmiňuji je proto, že by se jejich charaktery objevovaly i v „Hrůze v Connecticutu“, ale proto, že to byli právě oni, kdo se v roce 1986 zabýval případem rodiny Snedekerových. Jednalo se o rodinu, která se setkala s paranormálními zkušenostmi, nikoli příjemného rázu, právě v jednom connecticutském domě, který byl původně sídlem hrobníka.

 Jinak je v pořádku.

Příběh filmový sledujeme očima především Sary Campbellové, která má předobraz v paní Snedekerové, a jejího syna. Sara má manžela a dalšího syna, který je mladší. O Matta, staršího syna, se musí hodně starat, protože ten je nemocný – prodělal rakovinu a je na léčbě, která pro něj není zrovna radostná. Trpí bolestmi, je mu špatně a do nemocnice navíc musí jezdit hodně dlouhou cestu. A tak se Sara rozhodne, že se na nějakou dobu přestěhují blíže špitálu. Vyhlédnou si jeden pěkný dům...

 Jinak je v pořádku.

Ano, je to právě dům, který sloužil hrobníkovi a jeho rodině, což by ani tak nevadilo, kdyby se nejednalo o hrobníka, který se vyžíval v nekromancii – podle „skutečných“ událostí také v nekrofilii. Tyto čáry máry pak k domu připoutaly různé duchy, a je to hlavně Matt, kdo si užívá pořádné peklo, protože na něm si duchové a démoni skutečně smlsnou. Jeho rodina pak trpí zprostředkovaně, protože si většinu doby myslí, že je Matt magor a ze své nemoci se pomátl. Události ale nakonec vedou k tomu, že si musí uvědomit, jak je v tom našem světě něco jinak.

 Docela síla, že?

„Hrůza v Connecticutu“ není úplně špatným hororovým filmem, což mě docela překvapilo, protože jsem čekal nějakou ubohost. Jenže tohle je film, který má zběsilé tempo, hlavně v tom, jaké jsou zde zobrazovány jednotlivé hrůzy. A že jich skutečně je dost. Od těch, které jsou poměrně realistické, až po nějaké ty ektoplazmy, které se prohánějí vzduchem. Psaní na těle je skutečně hnusné.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (duchové, mučení)


Přidat komentář